Tirsdag legger Mediebedriftenes Landsforening frem opplags- og lesertall for landets aviser og ukeblader. Men de som leter etter tall for Dagens Næringsliv (DN), må lete lenge. De er nemlig ikke med i årets oversikt, skriver Journalisten.

Årsaken er at de ikke har fått en såkalt opplagsoppgave godkjent av Opplagskontrollen. Dagens Næringslivs kommersielle direktør sier til Journalisten at måten opplaget nå telles på overhodet ikke passer næringslivsavisens forretningsmodell.

- Det er årsaken til at vi ikke får oppgaven godkjent. Vi har levert tall basert på vår forretningsmodell, og hvordan vi teller selv. Vi teller kunder og betalte kunder og tilganger. Det digitale markedet er helt annerledes enn hva det har vært før. Tellemåten som brukes i MBL er gammeldags og passer ikke lenger med hva som passer markedet, sier Ole Johan Sjaastad.

Fagsjef marked Helge Holbæk-Hanssen i MBL sier at de vil se på om de kan oppdatere tellemåten.

- Vi har et prosjekt gående som skal bli ferdig før sommeren, sier Holbæk-Hanssen til Journalisten.