Spørsmålet om hva filmarbeidere skal få i vederlag for NRKs bruk av dramarettigheter, har i dag kulminert i en boikott av statskanalen fra Norsk filmforbund, skriver Klassekampen.

Filmarbeiderne mener NRK må inngå en kollektiv rammeavtale, mens NRK vil forhandle individuelt med filmarbeiderne om lønns- og arbeidsvilkår. Uten avtaler på plass, mister NRK rettigheten til å vise egenproduserte serier som «Mammon», «Kampen for tilværelsen», «Øyevitne», «Lilyhammer» og «Snøfall» på nett.

- Vi blir stadig vekk kontaktet av folk som spør hvorfor seriene ikke ligger ute. Det skaper et dårlig omdømme for NRK, og det er uforståelig for folk at vi kan bruke så mye penger på drama og ikke få lov til å vise det, sier dramasjef Ivar Køhn i NRK til Klassekampen.

- NRK presser våre medlemmer enkeltvis hele tida. Vi må få på plass de samme vilkårene som alle andre aktører aksepterer, sier Bjørn Brem, forbundsadvokat i Norsk filmforbund.