Fra 1. juni blir Eurosport-kanalene en del av basis-pakken til Altibox for 99,- ekstra i måneden, skriver Altibox i en e-post til kundene sine. Kundene som ikke vil ha kanalene, må selv avbestille pakken.

Fremgangsmåten har fått både kunder og Forbrukerrådet til å reagere, skriver NRK.

- Å få et tilbud som du må si opp for ikke å betale ekstra for abonnementet ditt er både frekt gjort, dårlig service og skremmende. Særlig hvis du ikke er interessert i de nye kanalene som tilbys, sier Martin Skaug Halsos, kommunikasjonsrådgiver i Forbrukerrådet, til NRK.

Les mer: Sniker Eurosport inn i grunnpakken - nå raser Altibox-kundene

Prisen rimer også dårlig med beskjeden Altibox gikk ut med til kundene sine i fjor, etter at de ble enige med Discovery om en ny tv-avtale som skulle sikre Discoverys kanaler i overskuelig fremtid, inkludert Eliteserien.

Daværende Altibox-sjef Nils Arne Bakke vedgikk at det selv om det var snakk om «mye penger», skulle ikke regningen lempes over på kundene.

- Hvis noen frykter at det blir en hundrelapp ekstra i måneden kan jeg berolige med at det blir langt unna det, sa Bakke til VG.

- Kan ikke kommentere
Nåværende administrerende direktør i Altibox, Thomas Skjelbred, ønsker ikke å svare for forgjengerens uttalelse.

- Jeg kan ikke kommentere det han har sagt. Vi går ut med en type valgfrihet til kunder som ønsker en kraftfull sportspakke med fotball, OL og mye annet sportsinnhold til 99 kroner i måneden. Dette er et premiumprodukt som tidligere har kostet over 300 kroner, sier Skjelbred til Kampanje.

- Men i fjor var beskjeden til kundene at det ville koste langt unna en hundrelapp ekstra i måneden. 99 kroner er vel ikke langt unna det?

- Jeg kan ikke kommentere hva som er sagt eller om han er sitert feil. For oss er det viktig å fokusere på budskapet til eksisterende kunder, det går på at vi her tilbyr ny Eurosport-pakke som er noe helt annet det den har vært. Før var dette lagt inn i TV 2 Sport Premium til en langt høyere pris. Nå er mye av det samme sportsinnholdet lagt inn i Eurosport, til et veldig mye lavere priset abonnement.

- Men hva dette ville koste kundene visste dere vel da dere inngikk avtalen i fjor?

- Vi kjøper innholdsrettigheter løpende, og hvilke priser vi kan ta i markedet er noe vi monitorerer løpende. Vi forsøker å opimere prispunktene i forhold til vår egen butikk, og det å tilby en premiumpakke til 99 koner måneden er de vi har truffet på i våre markedsanalyser oppimot den kundemassen vi har innsikt i.

Sponser Eliteserien
Altibox er også hovedsamarbeidspartner til den norske toppfotballen i en sponsoravtale verdt et tosifret antall millioner kroner. Tidligere i uken sa Skjelbred til Kampanje at satsingen kommer som en følge av at bredbånds- og tv-tilbyderen med rundt 400.000 kunder ønsker seg flere kunder.

- Dette er en stor dag og det er kanskje den største markedsinvesteringen vi har gjort noen gang, sa Skjelbred til KampanjeTV.

Les også: Altibox tilbake på banen - har aldri gjort større reklameinvesteringer

- Når dere nå ser tilbakemeldingene fra kundene, har dere truffet riktig med pakketeringen?

- Nå er det veldig få som skriker veldig høyt, det håndterer vi løpende og mange har også gitt positive tilbakemeldinger, men det er ofte de som er misfornøyd som skriver mest på sosiale medier generelt, og kanskje ringer Forbrukerrådet og journalister. Vi lytter og har respekt for markedet, og er langtifra uinteressert i responsen vi får, men det er ingen flom av klager, sier Skjelbred.