For én måned siden ble det kjent at Egmont Publishing avslutter lisensavtalen de har hatt med de franske eierne av Elle. Det betyr at juni-utgaven er den siste utgaven som gis ut av Egmont Publishing i Norge.

Elle-redaktør Signy Fardal offentliggjorde samtidig at hun gir seg i bladet.

Les mer: Egmont skroter motemagasinet Elle

Hva som skjer videre med Elle-merkevaren i Norge har vært høyst usikkert, men da Kampanje snakket Signy Fardal på tirsdag, mente hun at det var en reell mulighet for at bladet kunne leve videre i andre hender.

- Per nå er det slett ikke sikkert at Elle skal legges ned. Jeg tror det foregår samtaler mellom lisenseieren og aktører i det norske markedet, sa Fardal.

Aller-direktør: - Sterk merkevare
Etter det Kampanje erfarer, er det Egmont Publishing-konkurrent Aller Media som nå forhandler om en overtakelse av Elle-lisensen.

Aller Media la som kjent ned bladet Henne i fjor, og av rene kvinneblader har de nå bare KK igjen i sin portefølje. KK retter seg imidlertid mot en eldre målgruppe kvinner og har heller ikke samme moteprofil som Elle.

Ikke minst sitter Aller Media på Elle-lisensen både i Sverige og Danmark, og kan på den måten dra nytte av en synergieffekt som Egmont Publishing ikke hadde tilgang til.

Kampanje har vært i kontakt med konserndirektør Ingrid Skogrand i Aller Media og bedt henne kommentere opplysningen om at forlaget er i forhandlinger om å overta Elle-lisensen.

Hun svarer slik i en sms til Kampanje:

- Elle er en av verdens sterkeste merkevarer, og det mediehuset som finner en naturlig plass til Elle i porteføljen, vil trolig kunne se vekstmuligheter både på print og digitalt. Hvis Aller Media på et tidspunkt skulle ha spennende nyheter å dele i denne sammenheng, lover jeg å ta kontakt.

Saken fortsetter etter bildet.

Avviser ikke Elle:

Konserndirektør i Aller Media, Ingrid Skogrand, mener Elle er en av verdens sterkeste merkevarer, men vil verken bekrefte eller avkrefte pågående forhandlinger. Foto: Yvonne Wilhelmsen.

Opplagstapere
Dersom Aller Media skulle overta Elle, er det ingen tvil om at det blir tøft å få fart på papiropplaget igjen. Tallene som kom ut tirsdag denne uken viste at Elle mistet 16,3 prosent av opplaget sitt i fjor. Bladet er nå nede på 23.436 eksemplarer per utgivelse.

Elle er bare et av flere kvinneblader som fikk seg en skikkelig smell i 2016. Aller mest faller Bonnier-eide Stella. Bladet mistet 18,9 prosent av opplaget sitt i fjor, og er nå nede i et opplag på 21.857.

Landets største kvinneblad, Tara, også det eid av Bonnier Media, har et fall på 17,6 prosent og er nå jevnstort med Egmont-eide Kamille med henholdsvis 35.548 og 34.780 eksemplarer i opplag.

Les mer: Opplagsskrell for dameblader