Torsdag var Stian Blipp tilbake for fullt på TV 2 etter at han tok seg et friår med kun sporadiske tv-opptredener  i fjor.

330.000 seere så premieren på «Stian Blipp Show», som spilles inn på USF Verftet i Bergen. Det ga en andel på 25 prosent blant alle seere over 12 år og 33,3 prosent i TV 2s målgruppe 20-39.

- Dette er en sterk premiere som treffer godt i de viktigste målgruppene. Det er et program fult av liv og energi, masse morsomme innslag og en Stian i toppform. Jeg er veldig spent på utviklingen fremover og tror han har mye å by på av gjester og morsomme innslag i tida fremover, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

- Viktig å treffe fra start
- Er det ekstra spennende å sette på nye programmer nå?

- Ja, det er ekstra spenning knyttet til å sette på nye konsepter. Det handler om å bryte gjennom lydmuren fordi det er mange premierer og mange aktiviteter som man kan foreta seg. Derfor er det destod viktigere å treffe riktig fra starten av.

TV 2 har fått en god start på året med vekst både i januar og februar. Nå er spørsmålet om de vil klare å beholde farten uten et lokomotiv som «Farmen kjendis».

- Det har gått over alle forventning. All honnør til våre samarbeidspartnere og interne krefter som har stått på skikkelig og gjort en bra jobb for at TV 2 har klart å få en god start på året, sier Nakken.

Les også: TV 2 og Discovery holder stand i NRKs VM-fest

Laber interesse for TV3-menn
TV3 har ikke fått en like god start på året. Heller ikke ukens premierer «Nordens perler» og «En dag i livet» har skapt den store interessen for kanalen. Begge samlet begge godt under 100.000 seere tidligere i uken.

I går var det premiere på «Ekte menn», og selv om realityserien med 79.000 seere ligger nærmere et sekssifret seertall enn de to tidligere nevnte programmene, er heller ikke det like høyt som TV3 hadde håpet på.

- Vi skulle gjerne hatt flere seere med oss fra starten av, men ser at etablerte konsepter på NRK og TV2, samt fotball på Max utgjorde sterk konkurranse. Det er ikke til å komme bort i fra at det blir stadig mer utfordrende å slå igjennom med helt nye konsepter, og at innholdet må få tid til å sette seg. Vi ser imidlertid at «Ekte menn» ga et positivt utslag på seerandelene i de viktigste tv-timene i går til sammenligning med i fjor, og dagstotalen økte fra 5,8 prosent til 6,9 prosent CSOV, skriver pressesjef Line Vee Hanum i en e-post til Kampanje.

Les også: Svak start for TV3s vårmeny