Mandag kveld gjør «Mandagsklubben» comeback på TVNorge etter nesten 17 år, og 9 år etter at TV 2 sendte siste program av sin versjon, kalt «Torsdagsklubben».

Else Kåss Furuseth og Dag Sørås blir faste paneldeltakere, mens Calle Hellevang-Larsen blir utegående reporter. Kveldens øvrige gjesteliste består av Jonas Gahr Støre og Atle Antonsen.

Antonsen er en av flere rullerende gjester, som også inkluderer Jon Almaas, Harald Eia og Thomas Giertsen. 

Les også: Her kupper TVNorge-komikerne Kampanje-intervjuet

- Store forventninger
Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat har tro på at programmet kan slå an også i 2017.

- Jeg har ganske store forventninger, i og med at dette er en stor satsing og at de bruker mange av de største navnene de har. Sånn som TVNorge har solgt det inn, er det klart at dette er blant det største de har på skjermen i vår, sier Wiberg til Kampanje.

- Hvor mange seere bør dette programmet ha?

- Det bør ligge et sted mellom 300.000 og 400.000 seere.

- Tenkte det var skummelt
I sentrum av det hele står tidligere NRK-profil Anne Rimmen, som gjør sin debut på TVNorge som programleder for storsatsingen. Hun har ikke erfaring fra humor på tv, men har god kjennskap til «Mandagsklubben».

- Jeg så det jo den gangen da det det gikk og husker det som veldig gøy. Jeg husker at de store humorgutta som var med var kjempemorsomme, sier Rimmen til Kampanje.

- Da Eivind (Landsverk, programdirektør i TVNorge, red. anm) sa han hadde planer om å relansere «Mandagsklubben» og lurte på om jeg ville ha rollen i midten, så synes jeg først at det var skikkelig skummelt og tenkte at dette ikke er noe for meg. Men da jeg fikk tenkt litt på det, så tenkte jeg; hvorfor ikke? Det er gøy å gjøre noe nytt og få jobbe med en fantastisk kul gjeng, fortsetter hun.

«Mandagsklubben» var en av årsakene til at Rimmen valgte å signere med Discovery, i tillegg til OL-jobben, forteller hun.

- Det var absolutt en av grunnene til at jeg valgte å si ja. Jeg skal jobbe med flere morsomme ting i årene som kommer, blant annet OL. Det har jeg har gjort før og vet er gøy. Dette har jeg aldri gjort før, men jeg har godt tro på at det også kommer til å bli morsomt.

- Else kan være rølpete
- «Mandagsklubben» var kjent for å være rølpete i sin tid. Blir det like rølpete nå?

- Vi får se, sier Rimmen og ler.

- Jeg tror ikke det er jeg som skal stå for de mest rølpete tingene.

- Hvem blir det?

- Si det. Else kan være litt rølpete hvis hun vil. Noen av gjestene kan også finne på ting og tang. Jeg kjenner ikke Dag så godt ennå, så vi får se.

Sikter ikke mot «Nytt på nytt»
Selv om Rimmen er fersk i dette formatet, har flere av gjestene erfaring fra tidligere sesonger og lignende programmer. Ikke minst Jon Almaas, som kommer rett fra programlederjobben i «Nytt på nytt» på NRK.

- Er målet å bli større enn «Nytt på nytt»?

- Nei, det er ikke noe mål i det hele tatt. Målet er å bli så gode som vi kan bli.