Lørdag viste både NRK og Anders Jacobsen muskler i «Mesternes mester»-finalen. 1.104.000 fulgte den tidligere skihopperen til seier, hans andre i en kjendis-reality på bare fem måneder.

Les mer: - Ferdig med kjendis-reality på en god stund

Selv om seertallet er solid, er det 289.000 færre enn i fjor, da rekordmange 1.393.000 fikk med seg finaleoppgjøret.

Fikk juling av «Mesternes mester»
Samtidig som «Mesternes mester» ble kåret på NRK, satte TV 2 i gang jakten på «Norges beste». Programmet med Øyvind Mund tar sikte på å finne det beste Norge har å by på av underholdning, og det er seerne som har stemt frem vinnerne.

I snitt fulgte 265.000 programmet som ble sendt i to bolker før og etter nyhetene på lørdag. Det ga en andel på 17,1 prosent blant alle seere over 12 år.

- Dette gikk samtidig som finalen i «Mesternes mester», og det kan prege tallene litt, i hvert fall i første del. Det er jo ikke lett å konkurrere med NRK i beste sendetid med noe nytt som folk kanskje ikke helt vet hva er, sier tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat.

Skåber trakk over 300.000
Senere på kvelden hadde TV 2 lineær-tv-premiere på Linn Skåbers nye komedie «Best før». Allerede for én uke siden ble alle episodene gjort tilgjengelig i beste Netflix-stil på TV 2 Sumo.

På lørdag sendte TV 2 to episoder på rappen kl. 22.10. Det ga et snitt på 313.000 seere og en andel på 25,5 prosent.

- Det synes jeg er bra såpass sent på kvelden. Det er en lovende start, sier Wiberg.

Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 er enda mer begeistret.

- Dette er strålende premieretall for Linn Skåber og «Best før» sent på lørdagskvelden. Serien ble lagt ut i sin helhet på TV 2 Sumo forrige lørdag og gikk rett til topps på mest sett-listene. Veldig mange har allerede sett alle de ti episodene på Sumo, sier han.

Skåber er ikke bare aktuell med «Best før». Hun er også å se i dommerpanelet i «Norske Talenter», som hadde 462.000 seere på fredag. «Senkveld med Thomas og Harald» hadde 564.000 seere, og ble med det helgens mest sette program på TV 2.