Trønder-Avisa, som blant andre har Polaris Media på eiersiden, er i mål med «Prosjekt 2020», hvor styret sommeren 2016 ba om at konsernet iverksetter resultatforbedrende tiltak i størrelsesorden 33 millioner kroner innen 2020.
Dermed er nok et norsk mediehus i gang med tøffe kuttprosjekter. Størst endring i bemanningen vil det være i Trønder-Avisa, hvor antall medarbeidere går ned fra 65 i 2015 til 49 ved utgangen av 2019.
- Jeg er veldig glad for at vi har kommet så langt med «Prosjekt 2020» og ikke minst at vi har maktet å få dette til uten å måtte gå til oppsigelser av medarbeidere. Når man blir langt færre medarbeidere skjer det gjennom frivillige ordninger og ingen blir sagt opp i noen av selskapene, sier administrerende direktør Arve Løberg i Trønder-Avisa.
I årsverk betyr det at hver fjerde medarbeider må gå, men ingen medarbeidere sies opp som følge av prosjektet.
- I selve Trønder-Avisa har vi valgt å ta en svært stor del av resultatforbedringskravet i form av stillingsreduksjoner. Dette ga oss en krevende høst, men takket være et godt og konstruktivt samarbeidsklima innad i avisa har vi maktet dette uten konflikter av noe slag, sier sjefredaktør John Arne Moen, som gir honnør til de ansatte for en god prosess.
Trønder-Avisa har i likhet med hele mediebransjen hatt en utfordrende situasjon med annonseomsetningen både på papiravisa og på digitale utgaver i 2016. Samtidig opplever konsernet en positivt utvikling når det gjelder leserinntekter i flere av mediehusene.
Avisen sier at de fremover også vil se på antall utgivelser.
- Vi skal jobbe videre med flere delprosjekter både for å se på nye inntekter og se på mulige nye kostnadsreduksjoner. Blant annet ser vi på frekvens, det vil si færre utgivelser av papiravisene. Dette blir blant annet utredet videre for Namdalsavisa, sier Arve Løberg.
Kjøper content-byrå
Men samtidig med at det kuttes i staben og settes av ni millioner kroner til omstilling, hvorav seks millioner gjelder nedbemanning bruker Trønder-Avisa også tre millioner kroner på opprettelsen av et utviklingsselskap, inkludert kjøp av 85 prosent av akjsene i kommunikasjons- og markedsbyrået Ofag AS.
Selskapet består i dag av Lornts Tønne, Jo Kristian Kvernland og Kari Anne S. Kvarving, og alle disse tre blir med videre i det nye selskapet.
Selskapet har eksistert i 15 måneder og hadde omlag 4,6 millioner i omsetning i 2016. Trønder-Avisa har tidligere samlet sitt innovasjons- og utviklingsarbeid i et prosjekt som heter Trønder-Avisa Beta.
Dette videreføres nå i Ofags regi. Fredrik Mandal som tidligere har hatt ansvaret for denne satsingen i Trønder-Avisa går over til en ny rolle i avisas redaksjon som digital utviklingsredaktør.
- Vi skal lage et spennende utviklingsselskap som skal jobbe med markedsrådgivning for trøndersk næringsliv. Selskapet skal også jobbe med nye utviklingsprosjekter for Trønder-Avisa og andre og ikke minst skal selskapet jobbe med innovasjon sammen med flere andre trønderske selskaper, sier Arve Løberg.
Han er imponert over hvor langt Ofag har kommet som selskap på så kort tid og Løberg ser fram til å jobbe med selskapet og kreative og dyktige medarbeidere som selskapets nye styreleder.
- Vår erfaring fra å jobbe med Trønder-Avisa Beta er at det er viktig å samarbeide med mange forskjellige miljøer når man skal jobbe med innovasjon. Så langt har vi hatt et tett samarbeid med T:Lab AS, med Nxt Media, med Technoport og med NTE. Dette samarbeidet skal vi videreutvikle, samt at vi skal få til samarbeidsavtaler med flere nye partnere, sier Løberg.
Trønder-Avisa budsjetterer med en omsetning på 210 millioner kroner i 2017.
Kommentér