Egmont Publishing-eide Det Nye er i ferd med å få en ny vår i det norske mediemarkedet under navnet De Nye. Kvinnemagasinet er blant en rekke merkevarer i blad- og avismarkedet som har strevd med synkende opplagstall, fallende annonseinntekter og tøff digitalovergang de siste årene. Aller Media la ned Cosmopolitan og Henne, og Egmont vil ikke lenger utgi den norske utgaven av Elle.

På papir lever Det Nye videre under gammelt navn, men på nett døpes satsingen om til De Nye.

De Nye-redaktør Karine Thyness mener de er i ferd med å knekke noen koder for hvordan tradisjonelle blader skal overleve og utvikle seg som medier i et nytt, digitalt marked.

- Vi så at opplagene falt, annonseinntektene på papir ble mindre og bannerannonseringen på nett gikk nedover. Dermed dypdykket vi i alle innsiktstall for å finne ut hva leserne egentlig vil ha, forteller hun til Kampanje.

Les også: Hoderulling i Aller Media - nesten hele ledelsen ute (Abonnement)

- Ikke viktig hvor vi treffer målgruppen
Resultatet ble den nye satsingen De Nye, som skal by lesere og annonsører på både redaksjonelt og kommersielt innhold i alle kanaler.

- Det er en videreføring av merkevaren Det Nye. Vi har satt sammen et større team med digitale profiler som nå jobber hos oss i Egmont Publishing. Kort fortalt skal dette teamet skape personlig innhold for alle kanaler, redaksjonelt og kommersielt, fra våre lokaler i Nydalen. Budskapet fortelles av våre sterke profiler og de lager video, blogginnhold, podkaster, eventer, papirmagasiner som Det Nye og ShapeUp. De tilbyr altså innhold der målgruppen er til enhver tid. Innholdet publiseres i profilenes kanaler, merkevarenes kanaler, og det digitale innholdet samles også i en feed på Denye.no. Det er viktig for oss å nå målgruppen, men det er ikke viktig hvor vi treffer dem, forteller Thyness.

Artikkelen fortsetter under bildet.Satser: - Vi er nå 11 i teamet vårt. I 2016 var vi fire i printredaksjonen, så vi har oppbemannet betydelig og rigget oss til for en skikkelig satsing, sier De Nye-redaktør Karine Thyness.

- Knuste 2017-budsjettet i januar
De Nye skroter bannerannonsen. Kommersielt innhold skal gi nye inntekter.

- Kommersielt skal De Nye lage relevant innhold med utvalgte merkevarer, og vi har kastet ut alt av bannerannonser, for målgruppen vår vil ikke ha det. I løpet av 2017 kommer vi til å levere noen helt nye annonseformater, om man kan kalle det det. Vi jobber mot store samarbeidspartnere som kan kjøpe skreddersydde innholdskonsepter, og hvert samarbeid blir unikt. Min viktigste oppgave fremover blir å sikre at teamet vårt leverer spennende og annerledes innhold til målgruppen. Det skal være rått, ærlig og morsomt. Vi må levere noe mer og noe annet enn alle andre.

Annonsørene har falt for nye De Nye, ifølge Thyness.

- Vi har testet og softlaunchet fra november, og har allerede med oss store kommersielle partnere som Max Factor, Tine, Kari Traa og nå sist Telenor. Jeg er stolt og glad for å kunne forelle at vi allerede i januar knuste 2017-budsjettet. Noe av det som er spennende med konseptet er jo at vi ikke bare skaper et digitalt rom, men også et fysisk rom som hele temaet jobber fra, og at vi her får et produksjonsmiljø som tilrettelegger for både spontant innhold og muligheten til å la publikum følge det som skjer hver dag, i tillegg til faste publiseringer og kontinuitet, sier De Nye-redaktøren.

Tech-allianse med Telenor
Alliansen med Telenor har Egmont store forventninger til.

- Telenor har gått inn som en av våre største samarbeidspartnere. Vi skal lage kommersielt innhold i samarbeid med Telenor på alle flater, både digitalt og på print. Dette innholdet kan også Telenor ta ut i sine kanaler, forteller Thyness.

- Hva slags innhold vil dere lage i samarbeid med Telenor?

- Tech blir et viktig stoffområde for oss fremover. Målgruppen vår er tross alt unge kvinner som omtrent heller vil bytte bort sin egen mor enn mobilen, og teknologien former oss, utfordrer oss, hjelper oss og forandrer oss. Her ligger det enormt mye spennende innhold. I disse dager rekrutterer vi en techprofil til De Nye, og mens de andre profilene våre vil gjøre kommersielle oppdrag for flere merkevarer, vil techprofilen kun jobbe kommersielt for Telenor, sier Thyness.

- Mindre strigla magasiner
Egmont har nå økt antallet ansatte i De Nye.

- Vi er nå 11 i teamet vårt. I 2016 var vi fire i printredaksjonen, så vi har oppbemannet betydelig og rigget oss til for en skikkelig satsing. Egmont gir oss både støtte og rom til å «gønne» på med De Nye, og det er utrolig spennende å jobbe med et rigg der innholdet og de gode ideene kommer først, og kanal og distribusjon er et mer dynamisk andreledd. Samtidig utfordrer De Nye måten vi jobber med printmagasinene våre, og det blir en naturlig bonuseffekt at vi også kommer til å utvikle disse produktene en del i året som kommer. Det blir mer personlighet og mindre strigla magasiner, sier hun.

Profilene som nå jobber hos i Egmont er Marie Wolla, Felicia Noelle Donkor, Pia Seeberg og Nora Angeltveit. Wolla kom i sin tid på 2. plass i Det Nye-jenta (konsept tatt ut på TV 2 og i Det Nyes kanaler), Donkor har bakgrunn som musikkjournalist og blogger, Seeberg var tidligere journalist i ShapeUp, og er personlig trener og mentaltrener, mens Angeltveit er makeupartist, fotograf og standup-komiker

Les også: Svetter for podkast-pengene

Les også: Disse kan bli årets medieleder og årets ledertalent