Harald Strømme går av som sjef i TVNorge, etter det Kampanje erfarer. Nyheten ble sluppet på et allmøte i ettermiddag. Også Sindre Østgård slutter. Han begynte i jobben i august i fjor.

Nyheten ble senere bekreftet i en pressemelding fra Discovery. Strømme har vært administrerende direktør i Discovery både i Norge og i Sverige.

Strømme legger ikke skjul på at det ligger en konflikt bak avgjørelsen.

- Discovery er godt posisjonert for fremtiden, men eierne og jeg har ulikt syn på hvilke skritt som nå er nødvendige for å oppnå suksess. Derfor velger jeg å forlate selskapet. Vi skilles som venner, og jeg har stor respekt for Discovery og menneskene her. Etter åtte år ved roret, kan det uansett være forfriskende å skifte fokus, sier Harald Strømme i pressemeldingen.

Les også ny sak: Strømmes sjokk-exit: Har fått nye Discovery-sjefer og mistet handlekraft

Fikk ny nordisk sjef
Strømmes avgang skjer kort tid etter at tidligere Miramax-topp, Michael Lang, ble ny nordisk Discovery-sjef. Det skjedde i november 2016. Siden da har Strømme rapportert til Lang.

Så sent som i desember ble det klart at både Strømme og Østgård fikk plass i Langs nye nordiske ledergruppe. Der fikk Strømme et utvidet ansvar som innholdssjef for hele regionen. Det betyr at alle de nordiske programdirektørene skulle rapportere til Strømme.

Østgård fikk ansvar for digitalutviklingen i hele Norden.

Les mer: Blir nye nordiske Discovery-topper (abonnement)

Nå slutter altså begge.

Strømme får følgende skussmål fra Discovery-topp Michael Lang ut døren:

- Harald har gjort en fremragende jobb for selskapet, både som leder for den norske og den svenske virksomheten. Vi synes det er trist at han nå slutter, samtidig respekterer vi avgjørelsen. Harald har sammen med resten av organisasjonen tatt TVNorge og Discovery fra å være en liten aktør i det norske tv-markedet, til nå å være blant de største, tydeligste og mest offensive. Vi skylder ham en stor takk og ønsker ham lykke til videre, sier Michael Lang, President, International Development, Digital and Discovery Nordics.

Les mer: Blir ny nordisk Discovery-sjef

Østgård: - Ulike syn
Sindre Østgård begynte i selskapet i august i fjor, og har hatt rollen som Norden-direktør for digitale tjenester og utvikling.

- Discovery har musklene som skal til for å lykkes med transformasjonen denne bransjen står overfor, men eierne og jeg har ulike syn på hva de nødvendige stegene bør være. Derfor velger jeg å forlate selskapet, sier Sindre Østgård.

Slutter: Sindre Østgård slutter også i Discovery, kort tid etter at han ble Norden-direktør for digitale tjenester og utvikling. Foto: Eivor Eriksen.

Vært sjef siden 2009
Strømme har vært sjef i TVNorge siden 2009, da han tok over etter Morten Aass. Strømme kom da fra stillingen som administrerende direktør i Try Reklamebyrå.

Under Strømmes ledelse ble det besluttet at TVNorge skulle legge ned nyhetssatsingen for å rendyrke humor- og underholdningsprofilen. Siden den gang har TVNorge, og etter hvert også selskapets søsterkanaler, opplevd en eventyrlig vekst i seermarkedet.

De siste årene har veksten stagnert, samtidig som selskapet har rigget seg for en enorm satsing på sport. I år skal Discovery-kanalene for første gang sende Eliteserien, og neste år blir TVNorge og Eurosport Norge de norske OL-kanalene.

Etter at TVNorge-kanalene ble kjøpt opp av amerikanske Discovery, har Strømme også fått flere arbeidsoppgaver, blant annet som sjef for Discovery i Sverige.

- Norge er et svært viktig marked for Discovery, noe de mange investeringene vi har gjort de siste tre årene viser. Vi har både investert tungt i norske humorproduksjoner, og hentet noen av de største profilene i markedet, som Jon Almaas, Ylvis og Anne Rimmen. I tillegg har vi sikret oss Eliteserien for de seks neste årene, og om nøyaktig ett år skal vi huse OL på Eurosport og TVNorge. Vi har store ambisjoner for den norske virksomheten. Og vi har et sterkt og engasjert norsk team, både i Norge og Sverige. Vi har stor tro på at disse skal bygge videre på suksessen Harald nå etterlater seg, sier Lang.