Leif Einar Lothe, bedre kjent som «Lothepus», gikk serirende ut av finalen i «Farmen kjendis» på TV 2 i går.

Hele finalen ble sett av 1.299.000 seere. Det ga en andel på 65,3 blant alle seerne (P12+) og 71,6 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år.

Del to av finalen, som ble sendt etter 21-nyhetene, ble sett av 1.438.000 seere mens nesten 1,5 millioner seere fulgte finalen da «Lothepus» ble kåret til vinner.

- «Farmen kjendis» har sprengt alle grenser og blitt den største TV 2-suksessen noen gang. Et samlet pressekorps dekket finalefesten minutt for minutt i går, så engasjementet har vært bredt og seertallene over all forventning hele sesongen. Og med Farmen-rekord og over 70 prosent markedsandel i den kommersielle målgruppen 20 – 49 år, så er det bare å gratulere produksjonsselskapet Strix, interne krefter i TV 2 og alle deltagerne med en sesong som går inn i TV 2 historien som den mest sette programserien noensinne. Dette er et bevis på at godt norskprodusert innhold av høyeste kvalitet evner å samle folket foran skjermen og at tv–mediet fortsatt står utrolig sterkt til tross for sterk konkurranse på alle fronter, kommenterer programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Mest sette TV 2-serie
Den forrige seerrekorden på «Farmen» er fra 2003. Den gang var det 1.276.000 seere som fulgte finalen på TV 2.

- Dette er helt fantastisk! Det er vel tidenes mest sette underholdningsprogram på kommersiell tv. Det er bare håndballjentene og de store sportsbegivenhetene som har sånne tall, sier forhandlingsdirektør Dag Ormåsen i mediebyrået Starcom.

Allerede forrige uke ble det klart for tallknuserne i TV 2 at programmet var blitt tidenes seersuksess. I snitt har 973.000 seere sett hele «Farmen kjendis»-sesongen, og det gjør den til den mest sette TV 2-serien noensinne.

Les mer: Nå er «Farmen kjendis» tidenes TV 2-suksess

Tredje mest sette enkeltprogram
Ser man på enkeltsendinger, og ikke på hele sesongen under ett, så tar årets sesongfinale en tredjeplass blant TV 2s mest sette underholdningsprogrammer noensinne, etter Idol-resultatene i 2005 (1.475.000 seere) og World Idol i 2004 (1.407.000 seere).

- Det er veldig sjeldent at man ser sånne tall på underholdningskonsepter, og når man kommer oppe i halvannen millioner på en finale, så er det voldsomt. Med tanke på at vi er i 2017 og i en tid der seingen på lineær-tv går nedover, så ser vi at dersom man treffer med riktig konsept, så har man fortsatt mulighet til å samle store deler av befolkningen, sier Ormåsen.

- Blir det en nedtur med vanlige folk på «Farmen» igjen?

- Man kan nok ikke kalle det en nedtur, men «Farmen» har gått i mange år med stabile seertall. Nå er det en del folk som ikke har sett «Farmen» tidligere som har fått opp øynene, så det kan hende man får en effekt av det.

For mange seere ble «Farmen kjendis» også deres første møte med den ferske vinneren, som tidligere er kjent fra «Fjorden Cowboys» på TV 2 Zebra. Lothe sin deltakelse i «Farmen kjendis» har også ført til at «Fjorden Cowboys» satte ny seerrekord i februar.

Les mer: Seermagneten Lothepus ga Fjorden Cowbows-rekord