Artikkelen blir oppdatert.

NHST, som eier medier som Dagens Næringsliv og Morgenbladet, omsatte for 337,1 millioner kroner i fjerde kvartal i fjor. Det var en vekst på skarve én prosent sammenlignet med samme periode året før. Mediekonsernet fikk et resultat før skatt på 10,8 millioner kroner, mot minus 9,9 millioner i tilsvarende kvartal i 2015.

NHST måtte tåle et annonsefall på 15 prosent til 87,7 millioner i fjerde kvartal, mens abonnementsinntektene steg med 13 prosent til 138,1 millioner. Salg av varer og tjenester falt med 23 prosent til 29,5 millioner. Abonnementsinntektene utgjør nå 56 prosent av mediekonsernets samlede inntekter, mens annonser og såkalt media service-inntektene er omtrent like store.

De viktigeste årsakene til resultatveksten i kvartalet var lavere kostnader i Dagens Næringsliv og omsetningsvekst i selskapet Mynewsdesk. Derimot økte driftsunderskuddet i Nautisk betydelige i kvartalet.

Dagens Næringsliv og Morgenbladet hører nå hjemme i forrretningsområdet «Norske publikasjoner». Inntektene i fjerde kvartal var på 181 millioner kroner, som er en vekst på sju prosent. Annonseinntektene krympet med 15 prosent til 64 millioner kroner og det var nedgang både på nett og papir. Abonnementsinntektene steg med 16 millioner kroner, som er en oppgang på 21 prosent. Driftsresultatet endte på 22 millioner, mot seks millioner i samme kvartal året før. Resultatveksten i DN var på 17 millioner, som følge av kostnadskuttene i DN i 2016.