Redaktørene i fire norske regionaviser frykter fall i salget og advarer mot å stramme inn i regelverket for telefonsalg. 

Regjeringen vurderer å fjerne noen av unntakene som gjør det mulig å ringe folk selv om de har reservert seg mot telefonsalg. 

- Når mediebransjen protesterer er det ikke først og fremst på grunn av arbeidsplassene, men på grunn av journalistikken og journalistikkens samfunnsfunksjon, skriver sjefredaktør Espen Egil Hansen i Aftenposten i et innlegg i egen avis. Innlegget er også signert av Øyulf Hjertenes i Bergens Tidende, Lars Helle i Stavanger Aftenblad og Eivind Ljøstad i Fædrelandsvennen. 

- Får svært få klager
De fire sjefredaktørene mener et forbud mot å kontakte eksisterende kunder på telefon vil gjøre det vanskeligere å bygge relasjoner til kundene. 

– Vi opplever ikke at dette er noe kundene våre misliker. Vi får svært få klager, og vi passer også på at vi ikke ringer for ofte.

- Hylekor
Forbrukerombudets fagdirektør for e-handel og telefonsalg, Tonje Hovde Skjelbostad, omtaler framstøtet som "et hylekor" i Dagens Næringsliv.

- Det er snakk om å respektere forbrukernes rett til å reservere seg. Det blir imøtegått av et hylekor fra et samlet næringsliv. Det er muntlig sagt, men treffende, sier hun.