Den siste tv-helgen i februar stod i skisportens tegn. Fem av de ti mest sette programmene var fra Ski-VM i Lahti. Den aller mest sette øvelsen var skiathlon 30 kilometer for menn, som i snitt ble fulgt av 905.000 seere. Det ga en andel på 83,3 prosent lørdag ettermiddag på NRK1.

Den nest mest sette øvelsen ble finalene i lagsprint for kvinner og menn. Maiken Caspersen Falla og Heidi Weng sikret norsk gull i denne øvelsen. Like minneverdig, men av helt andre årsaker, var kanskje Emil Iversens fall like før målgang, som førte til at gullet glapp for de norske herrene.

877.000 fulgte denne øvelsen på søndag. Det ga en andel på 85,1 prosent.

Får kritikk for Iversen-grilling
Tv-seerne holdt seg på NRK1 også etter medaljeseremoniene var over denne helgen. 899.000 så lørdagens VM-kveld, mens 777.000 så studiosendingen på søndag.

Der måtte NRK tåle kritikk for måten de spurte ut Iversen om hans fall tidligere på dagen. I tillegg til en strøm av negative tilbakemeldinger på Twitter, er også idrettshistoriker Tom A. Schanke kritisk til måten NRK behandlet skiløperen på, skriver Nettavisen.

- Det var helt greit at han ble konfrontert med fallet, men det er ikke vits å trekke og trekke i det. Man sitter der med Lahtis mest ulykkelige person, sier Schanke til Nettavisen

Trøbbel for TV 2
Lahti-VM skapte vanskelige forhold for TV 2 og deres helgesatsinger. «Hver gang vi møtes» mistet 255.000 på én uke og måtte nøye seg med 373.000 seere og en andel på 22 prosent på sesongavslutningen.

Helgens mest sette underholdningsprogram var det gjengen i «Nytt på nytt» som stod for. 1.079.000 seere flokket seg sammen for å se Bård Tufte Johansen og co. Nesten like mange - 1.072.000 - så «Mesternes mester» på lørdag.

«Norske talenter» ble helgens mest sette program på TV 2 med 541.000 seere på fredag. Det er 68.000 færre seere enn forrige uke. Andelen ble på på 33 prosent.

508.000 så «Senkveld». Det er 163.000 færre enn forrige uke.

«Petter uteligger»-spesialen «Pårørende» samlet 432.000 seere - 40.000 enn forrige uke.