Hvordan blir man «ekspert» på sosiale medier, hvor viktig er det å vinne priser når man jobber i medie- og kommunikasjonsbransjen, og gir norske medier fra seg for mye makt til Facebook? Dette er blant spørsmålene Kampanjes journalist drøfter med sjefredaktør Knut Kristian Hauger, rådgiver og innholdsprodusent Astrid Valen-Utvik, og NRK-journalist Gisle A. Gjevestad Agledahl i ukas podkast.

Valen-Utvik vant denne uken Årets sosiale medier-personlighet under Gullenken Awards på Social Media Days i Oslo, og Gjevestad Agledahl fikk utmerkelsen Årets sosiale medier-rådgiver.

Les mer her: Her er Norges råeste sosiale medier-profiler 

Valen-Utvik er gründer av og rådgiver i selskap med samme navn. Hun er svært aktiv på sosiale medier, og var blant de første til å blogge om livsstil i Norge.  

- Det handler ikke om å være sosiale medier-ekspert, men å ligge i forkant. Det vil alltid være virksomheter som ikke kan det vi kan, så det er ikke noe hokus pokus. Det handler om å sette ting i et system og unngå å gjøre de største blemmene, sier Valen-Utvik.

Gjevestad Agledahl har fungert som sosiale medier-redaktør med ansvar for å spre programmer som «Line jorda rundt», «Line dater Norge» og «One night stand» på Facebook og i andre kanaler. Han har også innført metoder og arbeidsplaner for hvordan hele NRK P3 skal jobbe med sosiale medier.

- I NRK tenker vi allerede fra idéfasen på hvordan programmet kan leve videre før og etter de 29 minuttene det har vært på tv. Kanskje er det noen ganger Facebook og ikke NRK3 serien bør lages for, Instagram er noen ganger like viktig som lineær-tv, sier Gjevestad Agledahl.

Hør podkasten her og husk at du som alltid kan abonnere på og høre alle episodene av Kampanjecast på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster. Kampanjecast produseres av Rubicon for Kampanje.