Rundt 50 ansatte i TV 2 risikerer å bli sagt opp. 10-15 journalister og fotoredigerere skal være blant de som kan bli oppsagt. TV 2-ledelsen skal presentere den nye bedriftsorganisasjonen for de ansatte til uken.

Tv-konsernet skal kutte rundt 350 millioner kroner og 177 årsverk som følge av innsparings- og strategiplanen «TV 2 i 2020». Siste frist for å søke sluttpakke i TV 2 gikk ut torsdag 15. desember. Etter planen skulle ytterligere 70 årsverk kuttes før nyttår. I tillegg er rundt 20 årsverk er identifisert overtallig frem i tid, men berøres først når TV 2 flytter inn i nye lokaler i Bergen og i Oslo. Ledelsen valgte imidlertid å vente med å ta noen avgjørelse til etter jul.

Les også: TV 2 gir overtallige tilbud om ny sluttavtale

Les også: TV 2-kuttene: - 65 årsverk gjenstår

Kalles inn til møter mandag
Nå er det klart at det gjenstår rundt 50 årsverk i den pågående kuttprosessen, mens ytterligere 15 årsverk skal fjernes i neste runde. Ettersom de 50 årsverkene ikke lar seg kutte ved hjelp av sluttpakker og andre såkalte frivillige løsninger, er TV 2 kommet enda noen skritt nærmere oppsigelser.

Mandag klokken 12.00 har fagforeningen Norsk Journalistlag i TV 2, kjent som Klubb 2, invitert til et allmøte for de NJ-organiserte ansatte i TV 2. Senere på dagen skal klubblederne møte ledelsen for å få siste nytt om nedbemanningen.

- Denne uken skal de som er innplassert i ny organisasjon få beskjed om det, og de som ikke er innplassert i TV 2 får beskjed om det. I forkant av det har vi valgt å ha et allmøte for alle, for å gå gjennom hva som skal skje denne uken, hva de skal tenke på og hva vi kan gjøre fremover, sier nestleder i redaksjonsklubben, Stein Akre, til Kampanje.

Les også: Slik rammer kuttene TV 2-nyhetene

Les mer: TV 2 kutter 177 årsverk 

- Skal inn i en hard uke
Hvilke ansatte som får plass i den nye organisasjonen blir altså ikke klart før senere i uken.

- Vi vet fra prosessene hos våre kollegaer i Aftenposten, VG, Polaris, BT og så videre at den uken vi skal inn i nå er hard og at mange reagerer forskjellig. Derfor ønsker vi å ha beredskapen klart og bruke morgendagen til å forklare at vi er klare og skal bistå alle så godt vi kan, sier Akre.

- Har dere fått signaler om det er ansiennitet eller kompetanse som ligger til grunn?

- Vi har hele tiden hevdet at ansiennitet må være det førende og eneste kriteriet man skal bruke, og at kompetanse skal brukes unntaksvis. Ledelsen har sagt at det er en helhetsvurdering med ansiennitet, kompetanse, sosiale forhold og redaksjonens sammensetning. Min forståelse er at det ledelsen har sagt, det står de ved, sier Akre.

Tror det blir arbeidsrettssaker
- Tror du det vil bli tatt ut stevning fra de ansatte?

- Jeg har ikke sett hvem som er under streken. Jeg vet ikke hvem det er. Men jeg frykter at ledelsen har avveket ansiennitetsprinsippet i så mange tilfeller at det vil komme stevninger. Jeg håper det viser seg at de stort sett har fulgt ansiennitet og at vi slipper det.

- Hvordan er stemningen hos de ansatte når dere går inn i denne uken her?

- Nå har vi vært inne i denne prosessen siden mai, så folk er slitne og vil bli ferdig med det. Det er vel riktig å si at det er mange som er stresset.

Ukens skjebnemøter i TV 2 skjer åtte måneder etter at Kampanje avslørte kuttplanene, og TV 2 sjef Olav Sandnes dagen etter varslet på allmøte at TV 2 må gjennomføre de største nedskjæringene i medieselskapets historie.

Les mer: Skal kutte 350 millioner - alle tilbys sluttpakke

Les mer: TV 2-ansatt: - Det blir en bedriten høst

Kampanje forsøkte å komme i kontakt med ledelsen i TV 2 søndag kveld, uten å lykkes.