Torry Pedersen går av som sjefredaktør i VG. Det skriver VG selv i dag. Ifølge VG ble de ansatte informert på et ekstraordinært allmøte i dag. 

Nyhetsredaktør Gard Steiro tar over fra 9. januar 2017. Han er tidligere sjefredaktør i Bergens Tidende, og har jobbet som nyhetsredaktør i VG siden 2015.

Etter det Kampanje kjenner til har Torry Pedersen en avtale med Schibsted om å kunne gå over til en ny stilling i Schibsted-konsernet ved fylte 60 år, noe han gjør i september i år. Det er ikke uvanlig at sjefredaktører i Schibsted-systemet går over til konsernredaktørjobber og får styreverv i Schibsted-eide selskaper ved fylte 60.

Torry Pedersen skal nå lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge. Pedersen blir i kraft av sin nye stilling styreleder i VG, Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

- Alt må ha en slutt
Overfor Kampanje legger ikke Torry Pedersen skjul på at det blir vemodig å slutte i VG, der han har jobbet i 28 år.

- Ja, det gjør det. Det har vært en sentral del av mitt yrkesliv. Jeg har stortrivdes her, både med ansatte og oppgavene jeg har fått. Men alt må en gang ha en slutt, sier de avtroppende VG-sjefen til Kampanje.

Samtalene om overgangen tok form etter sommerferien, forteller Pedersen.

- Vi har prøvd å forberede dette og finne det rette tidspunktet siden slutten av august.

- Hvorfor ønsker du deg nye utfordringer nå?

- Det er mest det at mine foresatte i Schibsted har ønsket meg over i denne rollen. Det passer meg fint etter å ha vært sjef i VG i seks år, direktør tre år før det, på nett i åtte år før det og nyhetsredaktør seks år før det. Jeg tror det er bra for meg å komme inn i en ny og utfordrende jobb, hvor jeg forhåpentligvis vil trekke på erfaringen jeg har opparbeidet meg oppover årene.

- Må få VG ut av blodet
- Hva blir den viktigste utfordringen i den nye stillingen din?

- Jeg skal være forsiktig med å komme med en programerklæring. Det å være sjefredaktør i VG tar stort sett hele døgnet ditt. Rent overordnet handler det om å utnytte de samlede ressursene i Schibsted på en optimal måte og trekke opp en strategisk retning for de ulike merkevarene, skape langsiktighet i utviklingen. Men jeg må få sette meg litt grundigere inn i det og få VG ut av blodet først.

De redaksjonelle avgjørelsene skal Pedersen holde seg langt unna.

- Jeg skal på ingen måte være en overredaktør. Det er det redaktører i de enkelte mediehusene som skal være.

Les også: Torry Pedersen: - Dette blir de åtte viktigste sakene i 2017

Ble publisher i 2011
Torry Pedersen får det overordnede ansvaret for Schibsteds norske mediehus. Han skal rapportere til Didrik Munch, konsernsjef i Schibsted Norge.

- Torry har vært avgjørende for at VG i dag har en ledende posisjon i det digitale medielandskapet. Resultatene hans har ikke uten grunn fått internasjonal oppmerksomhet. Jeg er svært glad for at han tar på seg et nytt oppdrag for Schibsted. Torry har en erfaring, gjennomføringskraft og strategisk forståelse som nå kommer alle våre mediehus til gode. Han er definitivt riktig mann til å lede Schibsteds publisistiske virksomhet i Norge inn i fremtiden, sier Didrik Munch i en pressemelding.

Torry Pedersen ble publisher i VG i 2011 etter Bernt Olufsen. Da kom han fra stillingen som administrerende direktør i VG, som han hadde hatt siden 2008. Før det var han i flere år sjef i VG Multimedia.

Ny VG-sjef:

Gard Steiro tar over som sjefredaktør og administrerende direktør i VG. Han har vært nyhetsredaktør i avisen siden 2015.