Etter flere uår med kraftig annonsefall, nedbemanning og eierskap i spill, har 2016 vært en eneste lang opptur for Amedia og konsernsjef Are Stokstad. Ut døra forsvant eierne LO og Telenor og inn kom det flere i konsernen beskriver som en drømmeeier, Sparebankstiftelsen DNB. Antallet digitalabonnenter vokser betydelig og økonomien er i bedring, tross betydelige utfordringer i annonsemarkedet. Stokstad er trolig mediebransjens mest omsvermede toppsjef. Både Google og Schibsted frir til konsernsjefen og vil gjerne innlemme Amedia i en programmatisk reklameallianse.

Nå er Are Stokstad én av ti nominerte til Kampanjes kåring av «Årets Medienavn» 2016?.

- Hvordan er det å være mediebransjens mest omsvermede leder?

- Det er hyggelig at så mange har oppdaget alt det spennende som skjer i Amedia om dagen. Og det skulle bare mangle når Amedia er i ferd med å passere 500.000 aktive aID-abonnenter ved inngangen til 2017, og avisene våre opplever tidenes abonnementsvekst. Men det er heldigvis det store digitale leserengasjementet aID-erne utviser hver dag som gjør at så mange vil samarbeide med oss - ikke konsernsjefen, sier Stokstad,

- Gruer eller gleder du deg til den dagen du skal si nei til Schibsted og ja til Google?

- Det spørsmålet er vel et middels godt forsøk på å få vite hva Amedia kommer til å velge? Akkurat nå er jeg glad for at vi samarbeider godt med både Schibsted og Google.

Du kan fortsatt stemme på din favoritt.

Les mer: Disse kan bli Årets medienavn - du bestemmer!

- Holder meg godt planta på jorda
- Hva tenker du om å være nominert til Årets Medienavn 2016?

- Jeg synes selvsagt det er hyggelig etter et svært begivenhetsrikt og viktig år for Amedia. Men i jula har jeg i alle fall vært omgitt av folk som holder meg godt planta på jorda. Som datteren min utbrøt da hun oppdaget dette: «Du er sjanseløs pappa, du har jo ikke følgere på Instagram en gang!»

- Hva vil du huske best fra 2016?

- Det er selvfølgelig etableringen av Amediastiftelsen som sikrer 62 viktige lokalaviser landet rundt en unik langsiktighet og stabilitet på eiersiden. Det var ingen andre som så dette komme, men nå er alle enige om hvor god løsning dette er for norske mediebedrifter.   

- Hva er ditt mål for 2017?

- Først og fremst at Amedias aviser skal fortsette sin eventyrlige fremgang også neste år. Men i tillegg har jeg et lønnlig håp om at stortingspolitikerne snart forstår at dersom man skal være opptatt av ytringsfrihet og mangfold så må mediepolitikken dreie seg om noe mer enn NRK og TV 2. Sterke lokalaviser med vilje og evne til å satse på journalistikk er ryggraden i det norske mediemangfoldet

Les også Kampanjes saker om de andre nominerte:

Kristoffer Joner: - Sylvi Listhaug burde bli «Årets Medienavn»

Rune Garborg/Vipps: Har fått 2.000.000 nordmenn til å vippse

Julie Andem/NRK: - Vi er sjokkskadet over mottakelsen

Malin «Makeupmalin» Nesvoll Vangsnes: - Tror mange tenker at det jeg har fått til har kommet gratis

Espen Egil Hansen: - Facebook mistet kontrollen over sin egen historie-fortelling