I kveld gikk bloggernes kanskje viktigste arrangement, «Vixen Blog Awards», av stabelen på Grand Hotel i Oslo. 

Til stede var flere av Norges største bloggere, sosiale medie-personligheter, kjendiser og presse samt kveldens konferansier som var NRJ-programleder Marte Bratberg.

Droppet nytt puppesjokk
En av de gjeveste prisene, «Årets blogger», gikk for andre år på rad til Sophie Elise Isachsen. 

- Altså, ærlig talt... jeg hadde aldri, aldri trodd at det her kom til å skje igjen. I fjor da jeg stod her så hadde jeg det for det første helt jævlig og for det andre stod jeg her og flasha. Jeg ble spurt om jeg skulle gjøre det igjen, men det blir å ikke å skje igjen. Jeg håper heller at ordene mine skal bety noe, sa Sophie Elise fra scenen. 

Da superbloggeren vant prisen i fjor takket hun for prisen med å vrenge opp t-skjorta og gi publikum et solid puppesjokk. I år gikk det roligere og langt mer alvorlig for seg. 

Kroppspress, selvskading og selvmord
- Jeg får hele tiden høre at blogger ikke er viktig og at jeg må få meg en ekte jobb, men hvis ikke blogging er viktig, så vet ikke jeg, sa Sophie Elise.  

Bloggeren, som altså igjen gikk til topps, tok i takketalen opp hvordan hun med bloggingen har mestret og snakket om både kroppspress, selvskading og selvmord. 

Se videointervju med Sophie Elise her:

- Blogger med bein i nesa
Prisen ble delt ut av kulturminister Linda Hofstad Helleland som leste opp juryens begrunnelse der de blant annet trakk frem Sophie Elises bloggreise der hun har tatt steget videre fra «jenterommet og ut i offentligheten».

- Prisen «Årets blogger» går til bloggeren som innehar en av Norges største og kanskje mest omtalte blogger. Vinneren har klart å toppe et svært fremgangsrikt 2015 og kan skilte med blant annet rundt en halv million sidevisninger i måneden minst. En dobling av en allerede massiv mediedekning i 2015 og en økning i omsetning, sa Helland før hun fortsatte:   

- Hun er en blogger som har bein i nesa, som gir de stemmeløse en stemme og som bruker posisjonen sin til å fremme både politiske og samfunnsmessige viktige saker, men som heller ikke er redd for å vise sine egne svake og sårbare sider, fortsatte kulturministeren. 

- Jeg har blogget på do
Prisvinnerne kåres på følgende måte: Leserne av Vixen nominerer kandidater i alle kategorier, mens semifinalistene blir valgt ut av juryen. Det er de semifinalistene med flest stemmer som går videre til finalen, men de endelige vinnerne bestemmes av juryen. 

Det eneste unntaket er kategorien «Folkets favoritt», som er leserbestemt hele veien. Også denne prisen henger høyt blant bloggerne. Her var det Marna Haugen, også kjent som Komikerfrue, som gikk av med seieren med nærmere 33 prosent av stemmene.

Det var en gråtkvalt Komikerfrue som tok imot prisen Folkets favoritt.

- Jeg har blogget på do, på natten og når jeg egentlig skulle betalt regninger, sa Haugen fra scenen torsdag kveld. 

I fjor gikk prisen til Sophie Elise, men Haugen mottok prisen i 2015.

Folkets favoritt:

Marna Haugen, også kjent som Komikerfrue, gikk av med seieren i den åpne klassen Folkets favoritt med nærmere 33 prosent av stemmene. Foto: Camilla Hellum.

- Lagt terskelen høyt
Vixen-redaktør og jurymedlem Ida Elise Eide Einarsdóttir sier man denne gangen har innført nye regler for å komme frem til de beste bloggerne. 

- I fjor innførte vi en styrket fagjury og nye kriterier for juryering. Det har vi videreført også i år, i tillegg til å være forholdsvis kanaluavhengige slik at også YouTube-kanaler og Instagram-kontoer har kunnet bli nominert på lik linje med mer tradisjonelle bloggere. Vi har med andre ord lagt terskelen høyt, og prisene henger høyere enn noensinne. En stor gratulasjon til alle vinnerne, men også til finalistene for å kommet så langt som de har, sier 

I juryen satt i tillegg kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder, podkaster og blogger Hans-Petter Nygård-Hansen (juryleder), digitale medier- og kommunikasjonsrådgiver Kristin Grøntoft, kreatør i Trigger, Bianca Olsson, og Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir.

- Juryarbeidet er både krevende og givende. Og i år har det vært ekstra givende å registrere at de aller fleste har innrettet seg etter både markedsføring- og åndsverksloven. Mens regelen nærmest var at man brøt disse reglene i fjor, er det heller unntaket i år, sier juryleder Hans-Petter Nygård-Hansen.

Han sier videre at juryen «er veldig glad for å se så mange nye fjes blant semifinalister og vinnere.»

- Sunn fornuft-plakaten har også rukket å påvirke mange bloggere til å bli mer bevisste på den rollen og påvirkningskraften de har i dagens mediebilde. «Vixen Blog Awards» er ikke bare et viktig arrangement for de beste påvirkerne, men har blitt en viktig pådriver også for en mer profesjonalisert bloggindustri, sier Nygård-Hansen.

Her er alle vinnerne i «Vixen Blog Awards» for 2016: 

 • Årets moteblogg - Polliani
 • Årets beautyblogg - Emilie Tømmerberg
 • Årets trenings- og helseblogg - Treningsfrue
 • Årets interiørblogg - Stylizimo
 • Årets livsstilsblogg - Pappahjerte
 • Årets matblogg - Foodie Stories by Anders Husa
 • Årets gullpenn - June Holm
 • Årets bloggbusiness - Sophie Elise
 • Årets sterke mening - Thea Steen
 • Årets stjerneskudd - Kona til
 • Folkets favoritt - Komikerfrue
 • Juryprisen - Styleconnection
 • Årets blogger - Sophie Elise
Årets matblogger:

Anders Husa stakk av med prisen Årets matblogger. Han kom på Vixen Blog Awards med kjæresten Hedda Marie Kaupang. Foto: Camilla Hellum.