Telenors satellitt-tv-selskap Canal Digital er klar til å angripe tv-markedet med et bredere tilbud av sport og tv-serier. Administrerende direktør i Canal Digital, Ragnar Kårhus, kan blant annet skilte med en ny stor tv-avtale med Disney om «komplette tv-serier og sesonger fra ABC» som for eksempel «Grey's Anatomy».

- Vi mener vi har tidenes beste tv- og underholdningstilbud til våre kunder. De sportsinteresserte får også sitt og de som liker tv-serier får et enda bedre tilbud, sier Ragnar Kårhus.

For i dag letter Canal Digital for første gang på sløret hva gjelder satsingen på norsk fotball med Discovery. Canal Digitals kunder får tilgang på alle kampene gjennom TVNorge-kanalene og sportskanalene til Eurosport i det Canal Digital kaller «Familiepakken».

Dette er den nest dyreste pakken til Canal Digital og er et utvidet tilbud som kommer på toppen av Norgespakken. Den oppgraderte familiepakken får en prisøkning på 50 kroner i måneden slik at totalprisen blir på 468 kroner.

Det blir femti kroner ekstra i måneden og den nye prisen vil gjelde fra 1. mars.

- Da skal du huske på at fotballen alene kostet 249 kroner tidligere, sier Kårhus.

Discovery la 2,4 milliarder kroner på bordet for rettighetene til Eliteserien i seks sesonger. Det dyreste rettighetskjøpet noensinne i Norge. Regningen skal de dele med distributører og tv-seere. Canal Digital er den første tv-distributøren som går ut med ny prisstruktur for norsk fotball.

Les mer: Slik skal Strømme tjene penger på norsk fotball (abonnement)

Kan hente inn 162 milioner
Kårhus sier det ikke bare er fotballen som forsvarer prisøkningen.

- For 468 kroner per måned får du en bred pakke av fakta, nyheter, underholdning , sport, tv-serier, barnekanaler og nabolandskanaler. Alt blir tilgjengelig på alle skjermer når du vil og hvor du vil.

Av ca. 450.000 Canal Digital kunder har drøye 60 prosent (270.000 kunder) familiepakken. Hvis alle blir med på den nye prisøkningen til Canal Digital, så vil satellitt-tv-selskapet øke sine inntekter med 162 millioner kroner på årsbasis.

270.000 kunder betaler da 199 kroner istedet for 149 kroner per måned – 50 kroner mer per måned – totalt 162 millioner kroner.

Endringene i kundetilbudet gjelder ikke for Canal Digital Kabel som vil presentere sitt fotball- og Eliteserietilbud senere på våren.

Saken fortsetter etter bildet.

Blir ny: Rosenborg feirer gullet i Tippeligaen i november. I år må Canal Digitals kunder ha Familiepakken for å få med seg Eliteserien, som blir det nye navnet. Foto: Ned Alley/NTB Scanpix.

Bitter tv-strid
Det er nå ett år siden Discovery og Canal Digital befant seg i en bitter tv-strid som resulterte i at Discoverys 13 tv-kanaler gikk i svart hos Canal Digitals én million kabel- og satellitt-tv-kunder i en drøy uke. Prisen på norsk fotball var et hett tema i disse diskusjonene.

Les mer: TVNorge og Telenor enige om ny tv-avtale

- Ble prisen på norsk fotball 50 kroner ekstra i måneden?

- Vi vil ikke kommentere prisen på norsk fotball isolert sett. Det som er viktig er at vi kommer ut til kundene våre med et godt og attraktivt totaltilbud. Vi erkjenner at kundene har ulike preferanser. Noen kunder er interessert i sport, noen er interessert i sport og film og serier, mens andre er opptatt av barneinnhold. Vi opplever at vi har et godt tilbud til alle, og så gir vi også kundene fleksibilitet til å velge, sier Kårhus.

- De kundene som har et bra innhold i dag, og som ikke ønsker denne utvidelsen, kan finne en løsning som ikke øker prisen for dem, forsikrer Canal Digital-sjefen.

- Det var ganske hett da dere forhandlet med Discovery. Var dette løsningen man hele tiden jobbet for, eller var det også andre alternativer?

- Det var en diskusjon om å finne en god løsning som ikke bare handlet om pris, men også hvordan man tilgjengeliggjør det. Det var også viktig for oss å få muligheten til å vise mye av det flotte norske innholdet Discovery har på en god og attraktiv måte og at vi kommer ut til kundene på de skjermflatene de ønsker. Så skal jeg heller ikke underslå at pris var en del av det.

- Og denne kaffekoppen?

- Den har vi drukket opp og lagt bak oss.

Fakta om Canal Digitals nye Familiepakke:

  • Den nye «Familiepakken» til Canal Digital vil i tillegg til fotballtilbudet også bestå av seks nye nabolandskanaler, tre nye kanaler fra Viasat, 1.000 timer med tv-serier fra Disney og ABC og en rekke nye strømmetjenester.
  • Med det nye fotballtilbudet vil Canal Digital også sende de kampene som Discovery velger å legge i sin strømmetjeneste Dplay. Kampene blir tilgjengelig som egne kanaler i tillegg til at de ligger i Canal Digitals eget strømmetilbudet Canal Digital Go. Samtlige kamper blir dermed tilgjengelig for Canal Digitals kunder.
  • For de som ikke er interessert i fotball vil det være mulig å kjøpe rimeligere pakker uten sportspakken som er priset til 99 kroner i måneden. Her vil det være mulig å kjøpe en underholdningspakke til 149 kroner i måneden eller de seks nabolandskanalene fra Sverige og Danmark også det til 99 kroner.
  • Kårhus viser til kundeundersøkelser der det kommer frem at interessen for norsk fotball og tv-serier er stor og på over 80 prosent blant Canal Digitals rundt en halv million kunder.

- Den beste tv-serien
Discovery har sikret seg Eliteserien i seks sesonger, fra 2017 til 2022. På slutten av fjoråret lanserte Discovery en storslått promofilm for å markedsføre satsingen.

- Tv-serier er mer populære enn noensinne og Eliteserien blir den beste tv-serien neste år. Vi skal få norsk toppfotball ut fra betalingsmurer og treffe et bredt publikum. En del av det handler om å fortelle historiene bedre, sa Discovery-sjefen i Norge og Sverige, Harald Strømme.

Se filmen her:


Les også: Discovery: - Den mest spennende serien av dem alle