Stemningen i TV 2 er ytterst dårlig denne uken. Tv-konsernet skal kutte rundt 350 millioner kroner og 177 årsverk som følge av innsparings- og strategiplanen «TV 2 i 2020». Ledelsen har møter med 330 ansatte i tv-konsernet og nærmere 50 av dem får i tur og orden beskjed om at de er overtallige og at det ikke er plass til dem i den nye organisasjonen. Flere får også beskjed om at de skal omplasseres og mange opplever det som en ren og skjær degradering.

Kilder beskriver stemningen slik:

«Det er en veldig rar stemning i TV 2 nå, ja, det er rene begravelsesstemningen. Det er sinne, sjokk og tårer. Men hos mange er det også sterk kampvilje», sier en kilde.

Les også: TV 2 gir overtallige tilbud om ny sluttavtale

Les også: 50 blir trolig sagt opp i TV 2 – kan ende i retten

Artikkelen fortsetter etter bildet.


Fikk brutal beskjed: Christine Mikkelsen leder fagforeningen Parat Media i TV 2. Nå har TV 2-ledelsen fortalt at hun står på listen over de rundt 50 overtallige. Foto: Foto: Jay-K Birkelund/TV 2.

Slo ned som en bombe
Blant dem som har fått den tunge beskjeden er mangeårig leder for fagforeningen Parat Media i TV 2, Christine Mikkelsen. Hun har sittet i TV 2-styret i seks år, har vært tillitsvalgt i 15 år og har jobbet i kanalen siden 1994. Da Kampanje var i kontakt med henne tidligere i dag, var den erfarne fagforeningslederen ordknapp

- Parat Media møter TV 2-ledelsen i dag og de vil sammen koordinere sine uttalelser, sier Mikkelsen til Kampanje.

Parat Media i TV 2 blir tungt rammet av nedbemanningen i TV 2. Nestlederen i fagforeningen takket ja til sluttpakke for noen uker siden. Nyheten om at Mikkelsen må slutte har slått ned som en bombe blant de ansatte.

Hyrer inn advokater
Flere reportere og fotografer i TV 2s nyhets- og sportsredaksjon er også på listen over de overtallige. Mange har lang erfaring i TV 2. Mandag ble det kjent at TV 2-veteran Ronnie Baraldsnes, er tilbudt sluttpakke.

- Akkurat i dag er det uaktuelt å skrive under på noen avtale, sa Baraldsnes, som har jobbet i TV 2 siden 1992, til Dagens Næringsliv.

Han er ikke den eneste som vil vurdere rettslige skritt mot TV 2. Flere ansatte i både Bergen og Oslo får nå juridisk hjelp fra Norsk Journalistlag. Etter det Kampanje forstår har også enkelte ansatte hyret inn advokat på egen regning.

Har trukket to slutttilbud
TV 2-ledelsen jobber iherdig for å unngå et skred av arbeidssrettsaker i kjølvannet av prosessen «TV 2 i 2020». Etter det Kampanje kjenner til har TV 2-ledelsen trukket tilbake to slutttilbud - det vil si styrte sluttpakker - til to ansatte ved promoavdelingen i Bergen. Begge hadde varslet arbeidsrettssak, men er nå blitt tilbudt nye stillinger i TV 2. TV 2 sier offentlig at de er forberedt på arbeidsrettssaker, men skal ikke se lyst på utsiktene til skittentøyvask med profiler i retten.

Les også: TV 2-kuttene: - 65 årsverk gjenstår