Saken er oppdatert med tall for første og andre del av utdelingen.

Lørdag var det klart for Artist-Norges store festkveld Spellemannprisen på NRK1. I løpet av kvelden ble de klart at flere av prisens største vinnere hadde valgt å utebli fra festlighetene, som vinnerne av Årets Spellemann, Marcus & Martinus, og årets hedersprisvinner, Arve Tellefsen.

Helgens seertall viser at også flere av tv-seerne valgte å droppe årets prisutdeling. Hele sendingen, som ble holdt på Sentrum Scene og Sentralen i Oslo, hadde et samlet snitt på 550.000 seere og en andel på 40,9 prosent.

Første del, som ble sendt før Kveldsnytt, hadde 740.000 seere. Det er 126.000 færre enn i fjor. I 2015 var seertallet 898.000.

Andre del hadde i snitt 464.000 seere.

Styreleder i Spellemann, Marte Thorsby, er likevel fornøyd med seertallet.

- Vi er veldig fornøyde med tallene. I tillegg til sendingen på tv ble sjangerprisutdelingen i sin helhet streamet på nrk.no, og de tallene inngår ikke i de offisielle tallene. Videre ble hver artistopptreden streamet live på artistens Facebook-side. Det var også live-sending fra backstage på Spellemann sin Facebook samtidig som sendingen gikk på tv. Disse to aktiviteten samlet ytterligere 160.000 seere, som vi er veldig fornøyd med. Og da har vi ikke engang inkludert radiotallene, da det også lages en stor radiosending direkte fra Spellemann.

Artistene på Spellemannprisen møtte konkurranse fra et knippe kollegaer på TV 2. «Hver gang vi møtes» samlet 533.000 seere på lørdag og hadde en andel på 30,8 prosent.

Det var idrett, ikke musikk, som samlet flest seere foran fjernsynsapparatet denne helgen. Håndballguttene trakk over én million seere både på semifinalen og finalen, og avsluttet VM i Frankrike med tidenes TV 2-rekord.

Les også: Håndballfinale ga ny rekord - tidenes mest sette kamp på TV 2