Natt til 11. januar kommer NRK Trafikk på lufta, samtidig som FM-nettet slukkes i Nordland.

– På NRK Trafikk kan folk høre de viktigste meldingene for den delen av landet de befinner seg i, forklarer Petter Ingholm Gustavsen, leder for NRKs trafikkredaksjon, i en pressemelding.

NRK P1 skal fortsette med oppdateringer om trafikken i sendingene sine, men trafikkmeldinger som har brutt sendingene for alle som lytter til NRK P1 vil nå bli sendt på NRK Trafikk. NRK Trafikk vil ligge i radioens kanalliste sammen med NRKs øvrige radiokanaler.

- Meldingene går i loop på NRK Trafikk så lenge de er aktuelle, slik at folk kan få med seg det viktigste når de selv ønsker, uavhengig av når meldingene sendes første gang fra oss. De som ikke vil ha trafikk slipper det, mens de som er i bil og vil ha trafikk, får flere meldinger. Dessuten vil vi kunne sende meldingene raskere og mer utfyllende enn i FM, der vi er avhengig av hva som sendes på NRK P1, sier Gustavsen.

NRKs DAB sendernett er inndelt i sju regioner. NRK Trafikk skal gi deg trafikkmeldinger for den regionen du befinner deg i.