Nettavisen er sammen med Bik Bok og Brun og Blid nominert til «Årets Gullbarbie» - en pris som deles ut til «noen som skaper større press blant barn og unge». De nominerte ble presentert på et frokostmøte i regi av Press på Kulturhuset i Oslo i morges. 

Gullbarbie ble startet av Press, Redd Barnas ungdomsorganisasjon, i 2010. Prisen skal være en motvekt til reklamepress og ensidige skjønnhetsidealer, og deles ut til den reklame- eller medieaktøren som er «best på å få ungdom til å føle seg verst».

I fjor var det Dagbladet som fikk prisen.

- Årets Gullbarbievinner markerte seg gjennom fjoråret med forsider som spiller på helt feil ting, som seksualisering og gamle kjønnsroller, sa leder i Press, Karoline Steen Nylander da prisen skulle deles ut.

Les mer: Dagbladet får «versting»-pris

Prisen har tidligere gått til blant annet Diesel for kampanjen «Sex Sells», Russedress for en fremstilling av et ensidig kroppsideal og Jack & Jones for kampanjen «Fitness Club». Brun og Blid er nominert for andre år på rad.

Nettavisen er som eneste medie nominert til årets pris. Det er hovedsaklig Side 2 og Side 3 som er nominert.

- Nettavisens Side 2 retter seg mot kvinner og Side 3 retter seg mot menn, på sistnevnte finner man «de kuleste bilene» og «de hotteste damene». På Side 2 er det den siste uken lagt ut saker om hvordan man blir kvitt ribbefettet, hvordan man skal trene i 2017 og hvordan man skal se ut i 2017. Vi mener disse sidene spiller på kjønnsrollemønster som hører fortiden til, sier Karoline Steen Nylander, leder i Press.

Tidligere denne uken ble Nettavisen også nominert til Natt&Dag-prisen «Årets verste stemme».

Les mer: Nettavisen får «versting»-stempel av Natt&Dag