Ingrid Skogrand startet sin karriere i Aller Media som frilanser i 2005. I 2013 ble hun sjefredaktør i Allers etter Elisabeth Lund-Andersen, som gikk til Egmont Hjemmet Mortensen. Hun kom da fra stillingen som som produksjonsredaktør og nestkommanderende i Allers. Hun har blant annet vært helseansvarlig, reportasjesjef og utgavesjef i Allers, før hun i 2015 ble sjef for alle kvinnebladene i Aller Media.

I dag kunne Kampanje melde om nok et opprykk for Skogrand. Hun overtar jobben overtar som konserndirektør med ansvar for forretningsområdet «Kvinne/Tema» etter Ellen Arnstad. Skogrand blir dermed sjef for alle blader i Aller Media. 

- Jeg takket ja til jobben for kort tid siden, men jeg har fått litt tid til å områ meg. Ellen Arnstad ønsket å slutte, noe som er en gjennomtenkt beslutning fra hennes side. Nå blir det min oppgave å gi gass framover, sier Skogrand til Kampanje.

Les også: Ellen Arnstad slutter i Se og Hør

Les hele intervjuet med Arnstad, der hun forteller mer om hvorfor hun slutter: - Jeg skal starte mitt jobbliv nummer to

- Setter Ellen meget høyt som person og leder
- Du begynte som frilanser i Aller Media i 2005. Hadde du allerede den gangen ambisjoner om å klatre høyt og bli sjef for alle bladene i mediekonsernet?

- Jeg kan ikke si at jeg hadde noen ambisjoner den gangen, men jeg har fått mange spennende muligheter i de årene jeg har jobbet i Aller Media. Jeg har takket ja til mulighetene og jeg har fått sjansen til å utvikle meg og lære mye, ikke minst av Ellen Arnstad, som jeg setter meget høyt som person og leder.

- Hvordan blir det å etterfølge henne?

- Ellen Arnstad har gjort en fenomenal jobb for Aller Media gjennom mange år og vi er mange som har mye å takke henne for. Ellen får være Ellen og så får jeg være meg. Min stilling blir ikke helt «copy paste» av hennes stilling, for jeg skal ikke ha redaktøransvaret  i Se og Hør. Først og fremst gleder jeg meg nå til å gyve løs på en veldig spennende jobb sammen med et fremoverlent og kompetent lag.

- Printvirksomheten står sterkt
- Hva blir dine viktigste utfordringer framover?

- Alle store mediehus står i en krevende omstilling. Det er utfordrende for mediehusene å skape nye, bærekraftige forretningsmodeller, men når sant skal sies, så kjenner jeg på en stor fremtidsoptimisme på vegne av Aller Media. Vi er sterke både i bredden og i nisjene. Printvirksomheten står fortsatt sterkt, samtidig som KK og Se og Hør på det digitale området har svært god vekst, både på trafikk og på omsetning.

- Uke- og magasinpressen har tapt store annonseinntekter de siste årene og mange blader har mistet lesere og opplag. Har du likevel klokkertro på bladvirksomheten?

- Jeg har klokkertro på Aller Medias markedsposisjon med en sterk kombinasjon av print- og digitalmedier. Vi må alle forholde oss til de endrede medievanene, de er ikke noe man bare leser om, de kjenner man selv. Til tross for det kjøpes det fortsatt vanvittig mange blader i Norge hver eneste uke og for oss betyr det fortsatt solide inntekter, sier Skogrand.

Skal jakte på ny Se og Hør-redaktør
Ulf Andre Andersen ble i dag konstituert ansvarlig redaktør i Se og Hør etter Ellen Arnstad, som har ledet kjendisbladet siden 2012. Han kom til Se og Hør fra Dagbladet i 2008.

- Blir en av dine første oppgaver å finne ny sjef Se og Hør-redaktør?

- Det blir en viktig del av jobben, men akkurat nå er jeg glad for at Ulf Andre Andersen er konstituert ansvarlig redaktør. Det betyr trygg og stødig styring, svarer Skogrand.

Les også: Hun blir Allers nye kvinnegeneral

Hør podkast med Ingrid Skogrand og husk at du som alltid kan abonnere på og høre alle episodene av Kampanjecast på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster. Kampanjecast produseres av Rubicon for Kampanje.