NRK-serien «Skam» har fått stor oppmerksomhet i Norge og utlandet. Nylig meldte NRK at Hartvig Nissen, som er skolen elevene går på i serien, måtte stenge for danske og svenske turister på «Skam» -safari. 

Nå kommer imidlertid en trist nyhet for utenlandske «Skam»-fans: Det vil fra i dag av nemlig ikke være mulig å se serien i utlandet. Årsaken er at musikkbransjen mener avtalene NRK har gjort om musikkbruk ikke tar høyde for den internasjonale suksessen. Det skriver NRK

- NRK har mottatt et krav fra IFPI Norge om umiddelbar geoblokkering av serien slik at den bare kan ses i Norge. IFPI er foreningen for de internasjonale plateselskapene og deres datterselskap i Norge, sier NRKs advokat Kari Anne Lang-Ree om bakgrunnen for blokkeringen.

Geoblokkering vil si at det ikke er mulig å se serien i utlandet via NRKs nettsider.