Det norske nett-eiendomsmegler-selskapet Propr får det amerikanske mediekonsernet Discovery Networks på eiersiden, ifølge Finansavisen. Aksjene betales med reklametid til en verdi på 20 millioner kroner.

- Det er store rabatter i tv-reklame, så det er ikke vanskelig å regne baklengs for å finne hvor mye tv-reklame det er snakk om. Men dealen er ikke i boks ennå. Vi håper imidlertid å få den på plass, sier Roger Sedal, som til daglig jobber hos eiendomsmegleren Sem & Johnsen, og som er blant eierne av nettmegleren.

Propr skal ha innkalt til generalforsamling der det bes om fullmakt til å gjøre en emisjon på 20 millioner kroner med oppgjør i tv-reklame. Planen skal være å inngå en avtale med et mediehus om annonsering med betaling i form av egenkapital. Og ifølge Finansavisen er dette mediehuset Discovery Networks.

Forretningsideen til Propr er å legge til rette for at boligselgere kan selge sin egen bolig. På eiersiden står foruten Sem & Johnsen, blant annet Rasmussen-gruppen, investoren Torstein Tvenge og gründerne.