Aller Media AS i Norge oppnådde et driftsresultat (EBITDA) på 142,9 millioner kroner i fjor, som er en forbedring på 98 prosent fra året før. Det skriver ukebladkonsernet i en pressemelding.

Konsernet opplever fortsatt en kraftig inntektsnedgang for sine tradisjonelle medier, og oomsetningen gikk tilbake med fem prosent siste år, til 1,821 milliarder kroner.

Mediekonsernet har satt i gang store kostnadskutt de siste årene, og for inneværende regnskapsår kutter Aller Media kostnadene med rundt 200 millioner kroner. Totalt forsvinner rundt 100 årsverk. Alt handler om å demme opp for papirfallet.

Aller-konsernet har avvikende regnskapsår og avsluttet regnskapsåret 2015/16 30. september.

Les også: - Derfor kutter Aller Media og Dagbladet igjen

- Vi er godt fornøyd med at resultatet øker i en periode med kraftige endringer i bransjen og i av Aller Media. Vi har gjennomført betydelige omstillingstiltak for å møte utviklingen, og vi har lagt grunnlaget for en god digital vekst som vi har sett gode resultater av fra høsten 2016. Vårt arbeid med å transformere Aller Media fra et tradisjonelt ukepresseselskap til et digitalt fokusert medie- og marketingselskap går etter planen. Samarbeidet mellom de ulike forretningsområdene styrkes stadig, noe som gjør Aller Media til et kraftfullt mediehus, sier konsernsjef Dag Sørsdahl i Aller Media i meldingen.

Aller Media viser til et bedre resultat for konsernets printvirksomhet, som inkluderer Dagbladet på papir i tillegg til ukeblader som Se og Hør, KK og Allers. Det digitale annonsemarkedet gikk noe tilbake og rammer også Aller Medias digitale inntekter.

Forretningsområdet Marketing Services ble ytterligere styrket i året som gikk. I løpet av året kjøpte Aller Media seg ytterligere opp i flere av selskapene. Forretningsområdet omsetter nå for rundt 400 millioner kroner og viser til god lønnsomhet.

Eierskapet i reisesatsningen Aller Travel, som vokste kraftig i året som gikk, ble overført til det danske søsterselskapet Aller Media A/S pr. 1.oktober 2016. Kunstselskapet Fineart AS er også solgt i løpet av året.