Torsdag ble nominasjonene for prisen «Årets Gullbarbie», en pris som deles ut til «noen som skaper større press blant barn og unge». Gullbarbie ble startet av Press, Redd Barnas ungdomsorganisasjon, i 2010. 

I år er det Nettavisens Side 2 og Side 3, Bik Bok og Brun og Blid som er nominert. Sistnevnte er nominert for andre år på rad.

Les mer her: Nettavisen, Bik Bok og Brun og Blid kan få verstingpris

I ukens podkast er Press-leder Karoline Steen Nylander gjest sammen med magasinsjef i Nettavisen, Gaute Tyssebotn.

Begrunnelsen for nominasjonen av Nettavisen lyder som følger:

«Nominert for sine nettsider Side 2 og Side 3 som bygger på gamle og stereotypiske kjønnsroller. Gjennom sine saker fremmer Nettavisen uoppnåelige idealer og et usunt forhold til kropp, men også et skjevt bilde av likestilling».

- Når jeg går inn på Nettavisens Side 2 og Side 3 ser jeg mye stoff som handler om at kvinner skal bry seg om skjønnhet, mote, trening og helse, mens menn skal bry seg om «de feteste bilene» og «de hotteste damene». Jeg reagerer også på mye seksualisert stoff, sier Steen Nylander.

- Side 3 er et av Norges største magasin for menn, og vi har gjort undersøkelser på hva menn ønsker å lese om. Det leses mest om Hitler og andre verdenskrig, samtidig vil menn også lese om såkalte «babes», jeg tror hver tiende sak på Side 3 er om damer og det er bevisst. På Side 3 vil du ikke se noen endringer, det er en side som vokser i lesertall hver dag og vi får lite klager, sier Tyssebotn.

Steen Nylander svarer også på hvorfor ingen bloggere er på nominasjonslisten, og Tyssebotn forklarer hvorfor Nettavisen ikke ønsker å knytte seg til Sunn Fornuft-plakaten.

Kampanje får også besøk av Camilla Forberg, direktør for merkevare og sponsing i DNB. Forberg har med seg listen over de nominerte til Årets sponsorobjekt i Sponsor- og eventprisen, hvor hun er juryleder. Hun forteller også hvorfor DNB har kuttet betydelig i sponsorbudsjettet.

Les også: Skal kåre landets beste sponsorer - her er nominasjonene

Hør hele Gullbarbie-diskusjonen i podkasten her, og husk at du som alltid kan abonnere på og høre alle episodene av Kampanjecast på iTunes,  Acast eller andre steder du finner podkaster. Kampanjecast produseres av Rubicon for Kampanje.