Mandagens episode av «Farmen kjendis» så to hele to kjendiser trekke seg fra konkurransen, av ulike årsaker. Både friluftsblogger Tonje Blomseth og pokerspiller Aylar Lie valgte å legge gårdslivet på hylla, dagen etter at Lie hadde slått ut Kari Jaquesson i tvekamp.

894.000 så mandagens episode, 18.000 flere enn forrige mandag, da programmet hadde premiere. Det ga en andel på 54,6 prosent blant alle seere over 12 år.

- «Farmen kjendis» fortsetter å øke og tallene overgår så langt alle tidligere sesonger. Totalt er det nå over én million seere som har sett «Farmen»-episodene på alle TV 2 sine plattformer, sier kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2.

Han avdramatiserer kjendisflukten fra programmet.

- At deltakere trekker seg av ulike årsaker er ikke nytt for «Farmen»-produksjonen og vi er vant til å løse slike utfordringer underveis.

Programmet satte en foreløpig rekord på søndag, da 920.000 fulgte med.

Les mer: «Hver gang vi møtes» tapte mot «Idrettsgallaen»

- Oppløftende for kommersiell tv
Tv-sjef Morten Wiberg i Carat mener TV 2 har skutt blink med kjendisversjonen av det populære realityprogrammet.

- Jeg vil påstå at «Farmen kjendis» har overlevert på seertall så langt i januar. Det er ingenting å lure på. Det er oppløftende for kommersiell tv å se at godt og interessant innhold får folk til å sitte og se tv på gamle måten, sier han til Kampanje.

Han spår nye runder med Kjendis-Farmen på TV 2 etter årets sesong.

- De kommer helt sikkert til å gjøre dette flere ganger.

- Har TV 2 fått den starten på året de trengte?

- Ja, de har slitt ganske mye de også i høst. Det var viktig for dem å komme godt i gang. De har kommet på forskudd med leveranser til annonsører og det skaper trygghet og troverdighet.

Tror kjendis-exit skaper liv i serien
NRKs realitykonsept «Anno», som i likhet med «Farmen kjendis» produseres av Strix, hadde i går 667.000 seere tidligere på kvelden. Wiberg mener det er positivt at TV 2s realityformat slår hardere fra seg.

- Ja, det er positivt for det kommersielle markedet at det er TV 2 sin storsatsing som leverer best.

- Er det negativt for TV 2 at kjendislaget rakner så tidlig i sesongen?

- Nei, jeg tror ikke det. Det skaper litt liv i serien, og skulle det bli for mange som trekker seg, tipper jeg det blir en løsning på det også, og at de henter inn noen overraskelser som holder trykket oppe.

Midt på treet for «4-stjerners middag»
TVNorge fikk 169.000 seere på sesongpremieren på «4-stjerners middag». Det er en forbedring fra fjorårets 153.000 seere, men for to år siden hadde programmet 248.000 seere på premieren.

- Det er uvanlig tøff konkurranse til å være så tidlig på året. Likevel øker «4-stjerners middag» sammenlignet med fjorårets premiere, og utgjør en seerandel på 23 prosent i den kommersielle målgruppen, som består av seere fra 15 til 50 år. Så vi er godt fornøyde. Det er godt å være i gang med sesongen, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.