I romjula hadde NRK premiere på en ny podcast om den forestående rettssaken mot politimannen Eirik Jensen. Og det er knyttet stor interesse rundt rettssaken, derfor ønsket NRK å lage podcasten «Purk eller skurk».

- Dette er en av de største og mest omtalte kriminalsakene i norsk media i år og vi vil jo dekke den saken bredt nyhetsmessiguansett. Dette er en veldig interessant historie uansett om han er uskyldig eller ikke, sier reportasjeredaktør Anders Børringbo i NRK til Kampanje.

Etter fem dager tilgjengelig, viser trafikktallene at 15.256 personer har hørt på «Purk eller skurk» via Itunes, mens rundt 18.000 har hørt podcasten direkte via NRKs nettsider. Til sammenlikning hadde VG-podcasten «Uløst» 70.000 lyttere den første uken.

- Etter bare fem dager midt i jula er vi fornøyd med over 30.000 brukere. I tillegg har nettsakene vi har kjørt i sammenheng gått svært godt, kommenterer Børringbo.

Les også: VGs krimcast topper nedlastningslistene

Satser på krimpod:

NRK lanserte podcasten «Purk eller skurk» i romjulen, og har tro på seriesuksess. - Det er et nytt sted for oss å nå folk, og er også et format som gir oss bredere plass enn andre kortere formater, sier reportasjesjef Anders Børringbo, som også er ansvarlig for podcasten. Foto: NRK

- Gir bredere plass
- Men hvorfor satset dere på podcast og ikke andre plattformer?

- Vi ser at podcast brukes av flere og flere. Det er et nytt sted for oss å nå folk, og er også et format som gir oss bredere plass enn andre kortere formater. Her kan vi fortelle en lengre historie med mer tyngde.

Foreløpig er det planlagt tre eller fire episoder av podcasten, men Børringbo utelukker ikke at serien vil bli utvidet etter de planlagte episodene.

- Det blir laget tre-fire episoder før saken begynner, så må vi se under rettssaken om vi skal lage noe mer. Kanskje i et annet format der vi oppsummerer hver rettssuke. De som har laget podcasten vil være til stede under rettssaken, sier han.

Podcasten vil komme i tillegg til ordinær nyhetsdekning av rettssaken.

- Forventer at podcasten vil treffe mange
- Dette er en sak mange er interessert i, det merker vi i alle kanaler. Podcast er nokså nytt for oss også, så vi har ikke satt oss noen mål. Men vi ser på Facebook at interessen er stor. Vi har en forventning om at podcasten skal treffe mange.

- Er dette nye den nye «Uløst» eller «Serial»?

- Hehe, ikke akkurat. Dette er jo en pågående sak, så det er spennende at lytterne kan følge og få svar når dommen til slutt faller i saken. Det er et ekstra element i denne saken som gjør det spennende, avslutter Børringbo.

Andre episode av «Purk eller skurk» er ventet å komme onsdag denne uken, mens rettssaken mot Eirik Jensen starter 9. januar 2017.