Det er ikke uvanlig at selskaper tilbyr ekstratjenester eller setter ned prisen for å øke abonnementsmassen. Da Netflix ble lansert i Norge i 2012, fikk kunder som var Premium-abonnenter på musikkstrømmetjenesten Spotify prøve Netflix gratis i en periode.

Nå tilbyr også VG videoinnhold til nye kunder. Mediehuset har nylig inngått en abonnementsallianse med MTG, og tilbyr nye kunder to måneder gratis Viaplay dersom man kjøper VG+.

- VG+ har de siste årene kjørt ulike sommerkampanjer. I år samarbeider vi med Viaplay hvor alle nye kunder får 60 prosent prisavslag på VG+ og 2 måneder gratis ViaPlay. Vi synes Viaplay er en spennende samarbeidspartner fordi de tilbyr en offline-funksjonalitet som passer fint med sommerferien, og at folk er på reisefot, sier Cathrine Løken, som leder den kommersielle avdelingen som jobber med betalingsproduktene til VG.

Løken sier til Kampanje at VG i fjor samarbeidet med ebok.no, og at nye VG+-abonnenter da fikk en valgfri ebok ved abonnementskjøp.

- Vi jobber kontinuerlig med samarbeidspartnere, og det er viktig for oss at de passer til VG+ sin profil, og at timingen er riktig når det gjelder sesong og tilbud. På kvinnedagen 8. mars i år, kjørte vi en kampanje sammen med Plan Norge hvor vi ga 8 kroner av hvert solgte årsabonnement til Plan International jentefond, som jobber for å hindre barneekteskap og med å gi jenter utdanning.

Over 80.000 abonnenter
- Får dere flere abonnenter som følge av slike tilbud?

- Innsikt og analyser viser at tilbudene faller i smak, og i dag har vi over 83.000 abonnenter på VG+.

- Tror du vi kommer til å se mer av slik «bundling» mellom mediebedrifter og andre aktører i fremtiden?

- Dersom vi ser til Aftonbladet Plus i Sverige for eksempel og Bild+ i Tyskland gjør de tilsvarende avtaler med eksterne samarbeidspartnere. Når det gjelder eksklusivitet (for eksempel innenfor bransjen) har vi det med enkelte av våre samarbeidspartnere, sier Løken.

- Tror kvalitetsjournalistikk-kunder kan bli Viaplay-kunder
Fredrik Olimb, pressesjef i Viaplay, sier til Kampanje at selskapet ønsker å samarbeide med VG for å nå en ny målgruppe.

- Vi ser at nordmenn i stadig større grad verdsetter godt innhold. VG+ produserer kvalitetsjournalistikk hver eneste dag og står for en fremtidsrettet nyhetsplattform du har tilgang på enten du sitter på mobilen, nettbrett eller PC. I Viaplay har vi alltid vært opptatt av å tilby godt innhold på alle skjermer, og vi tror at personer som er villige til å betale for kvalitetsjournalistikk også kan være åpne for å betale for kvalitetsunderholdning og sport i verdensklasse, sier han. 

- Hva er det Viaplay får ut av avtalen?

- Viaplay er den strømmetjenesten i Norge med mest variert innhold av sport, serier, filmer og barneunderholdning. Med VG-samarbeidet når vi et stort antall personer med helt forskjellige underholdningspreferanser, og får dermed også dratt nytte av innholdsbiblioteket vårt.

Olimb tror i likhet med Løken at man kommer til å se flere liknende samarbeid i fremtiden.

- Så lenge merkevarer med samme verdier og styrker finner hverandre, så skal vi ikke se bort i fra at flere vil teste ut slike samarbeid. Både VG+ og Viaplay ønsker å levere kvalitetsinnhold gjennom brukervennlige plattformer, og på den måten er vi ikke så ulike. Det ville vært unaturlig for oss å gjøre et slikt samarbeid med en aktør som ikke kunne levere på disse punktene.