TV 2 signerte i dag avtalen som sikrer kjøp av rettighetene til alle EM- og VM-kvalifiseringene i fotball fra 2018 til 2021. Avtalen er stor og inkluderer hele 580 landskamper og allerede i mars i år omtalte Kampanje at TV 2 lå i sluttforhandlinger om å kjøpe denne rettighetspakken. 

Les også: TV 2 vil ta VM- og EM-kvalifiseringen fra Discovery

I tillegg har TV 2 kjøpt rettighetene til EM-sluttspillet i 2020 sammen med NRK. Dermed kan TV 2 og NRK tjuvstarte EM-festen noen timer før de to allmennkringkasterne går i gang med sendingene fra EM i Frankrike som starter i kveld.

- Dette er en stor dag for TV 2. Vi har sikret oss nye fantastiske sportsrettigheter. Dette vil selvsagt styrke TV 2 og de ulike sportskanalene med unikt innhold over en lang periode. Vi gleder oss til å formidle disse kampene til TV-seerne i Norge, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en melding.

- Saftig stykke indrefilet
Ser en på den pakken som består av kvalifiseringskampene, til sammen 580 landskamper, består den av både hjemme og borte-kampene til Norge samt rettighetene til å vise landslagene til store fotballnasjoner som Spania, England, Tyskland og Italia samt øvrige kamper i Norges kvalifiseringspulje.

Det er Discovery som sitter på denne rettigheten i dag og dagens avtale åpner for at det er TV 2-konkurrenten som viser Norges landslagskamper fram til VM i 2018. Deretter er det TV 2 som tar over det som Discovery-sjef Harald Strømme kalte «selve indrefileten» av fotballrettigheter.

Les også: TVNorge kjøper fotballrettigheter

- Det som er flott med sport er at det er mye indrefilet tilgjengelig, men vi er utrolig glade for å kunne servere et av de aller saftigste stykkene med denne avtalen, sier TV 2s sportsredaktør Vegard Jansen Hagen til Kampanje.

- Hvorfor har det tatt så lang tid?

- Det har tatt lang tid og da kan man enten velge å sitte med foldede hender eller ligge i fosterstilling, men vi kan i hvert fall ikke klage på timingen når avtalen signeres timer før EM-sluttspillet starter i kveld. Dette blir en kjempevitamininnsprøyting for hele EM-teamet og de som skal jobbe med sommerens fotballfest.

Selv om TV 2 har ligget i eksklusive sluttforhandlinger i flere måneder, har Discovery avstått fra å kommentere det mulige rettighetstapet. I dag gratulerer sportdirektør Jan-Erik Aalbu i Discovery sin konkurrent.

- Gratulerer til TV 2. Det er en fantastiske rettigheter de nå sikrer seg, en rettighet som har gitt både oss og norske fotballsupportere mye glede. Vi har heldigvis fortsatt gleden av å kunne servere seerne landslagsfotball i to år til, og allerede til høsten er det duket for ny kvalikrunde. Denne gangen er det en plass i VM Norge skal kjempe om, sier han til Kampanje.

Fortsetter NRK-samarbeid
Med EM i 2020 i boks har TV 2 dermed rettighetene til alle de store mesterskapene frem til og med 2022. Etter sommerens EM-sluttspill i Frankrike, har TV 2 også rettighetene til VM i 2018 og 2022 sammen med statskanalen.

- Vi hadde et veldig godt samarbeid med NRK under siste fotball-VM i Brasil og gleder oss til å samarbeide om sommerens EM i Frankrike. Nå fortsetter også dette samarbeidet rundt sluttspillene helt frem til 2022, kommenterer Olav T. Sandnes.

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen sier han er «veldig glad for at det gode samarbeidet med TV 2 rundt fotballmesterskap».

- Vi er glade for at samarbeidet fortsetter spesielt ettersom samarbeidet med TV 2 under fotball-VM i Brasil ble veldig godt mottatt av publikum. For det norske folk er store internasjonale fotballmesterskap blant de mest samlende begivenhetene, og med dette er det norske folk sikret en bred nasjonal dekning, også av EM i 2020, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK.