TV 2 har sikret seg rettighetene til en del av verdenscupen i nordiske grener på ski. Det skjer sju måneder etter at NRK stakk av med mesteparten av rettighetene. TV 2 vil fra kommende vintersesong overta tv-rettighetene for alle internasjonale renn i alle nordiske grener i Sveits.

Rettighetene for Sveits er tatt ut av den internasjonale rettighetspakken for vintersport, noe som betyr at TV 2 de neste seks vintrene blant annet vil vise alpint fra Wengen og to av rennene i Tour de Ski i langrenn.

- Veldig fornøyd
- Vi har lenge ønsket å sikre oss en bit av den store vintersportspakken, og dermed sikre at noen av de mest populære vinteridretts-begivenhetene også kan sees på TV 2. Endringene i rettighetssituasjonen i Sveits gjorde dette endelig mulig for oss, noe vi er veldig fornøyd med, sier administrerende direktør og sjefredaktør Olav T. Sandnes i TV 2 i en pressemelding

Rettighetene i Sveits gjør at TV 2 blant annet kommer til å vise verdenscuprennene i alpint fra tradisjonelle renn i Wengen, Adelboden, St. Moritz og Crans-Montana.

- Vi synes også det er gøy at de to første renn-dagene av Tour de Ski (Davos og Lenzerheide) fra neste vinter vil være å finne på TV 2. Måten TV 2 Sporten gjennomførte OL i Sotsji for to år siden viste at vi også kan håndtere skirettigheter på en god måte, sier Sandnes.

I Sveits avvikles også ett verdenscuprenn i hopp (Engelberg) og deler av verdenscupen i snowboard.

I november i fjor kunne NRK endelig bekrefte at de har sikret seg fem nye år med vintersport. Allerede i april 2015 skrev Kampanje at NRK nærmet seg ny avtale, men det har altså tatt tid å hamre ut alle detaljene. Avtalen hadde en verdi på 400 millioner kroner for Skiforbundet. NRK vil ikke kommentere hvor mye måtte ut med for hele rettighetspakken.

Les også: NRK sikrer seg vintersport

Les også: Må dele vintersporten med Discovery

- Krevende å ha parallelle sendinger
Kampanje har tidligere har skrevet har Eurosport gjennom sin store pan-europeiske rettighetsavtale hatt muligheten til å vise vinteridrett parallellt med NRK. Det har skapt hodebry for NRK når TVNorge-eier Discovery Communications har kommet inn på eiersiden i sportskanalen. I fjor høst lanserte de også en ny norsk sportskanal.

- Det blir mer krevende å ha parallelle sendinger, sa kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til Kampanje i mai 2015.

Men det er lite NRK kan gjøre med det, fortalte sier rettighetssjef Runar Østmo til Kampanje:

- Eurosport sikret seg de paneuropeiske rettighetene for halvannet år siden, det er tilsvarende det de har i dag. Vi har vært innom temaet, men det er kun på Eurosport-kanalene de kan vise skirettighetene, og den konkurransen har vi hatt tidligere også, sa han til Kampanje.