I går kveld mottok regissør Tonje Hessen Schei og produsent Jonathan B. Lie «The Golden Nymph» for dokumentaren «Drone» i kategorien beste nyhetdokumentar under Festival de Télévision i Monte Carlo.

- «Drone» er en spesielt viktig film som fortjener all den oppmerksomheten den kan få. Filmens hovedkarakter, Branden Bryant, er en av vår tids viktigste varslere, sier Vebjørn Hagen, programredaktør for Dokument 2.

Filmen, som er produsert for Dokument 2, vant tidligere i år også Gullruten for beste tv-dokumentar.

- Jeg vil takke alle som har risikert alt for å dele historiene sine med oss. Droner har endret måten vi fører krig på. Vi kan ikke bekjempe terror med terror, sa Tonje Hessen Schei i takketalen i Monte Carlo i går.

- Jeg vil rette store gratulasjoner til teamet bak filmen, med Tonje Hessen Schei, Jonathan Borge Lie og Lars Løge i spissen. Dette er veldig dyktige folk som inderlig fortjener prisen etter mange år med hardt arbeid. Vi i Dokument 2 er veldig glade og stolte av Flimmer Film for det de har fått til, sier Hagen.

«Drone» var ikke den eneste norske produksjonen som kjempet om pris på tv-festivalen. Det gjorde også humorserien «Maniac», som er produsert av Rubicon for TV 2. Serien, som er klar for amerikansk nyinnspilling, ble slått av «Better Call Saul».

Les mer: Norsk dramaeksport kan vinne prestisjepris