Superbilene var fraktet til Norge, mannskapet sto klart og innspillingen langs Atlanterhavsveien og i Trollstigen skulle starte neste dag. Så sa lensmann Andreas Hustad i Rauma nei.

Hustad kunne ikke gi Top Gear-teamet dispensasjon fra veitrafikkloven og tillate at fartsgrensene blir brutt – selv om Vegvesenet hadde sagt ja til å stenge av strekningene under innspillingen, ifølge Eirik Hattrem på nettstedet Shorthand Social.

- Jeg sa ja til filming og veistenging på den svingete veien. Men jeg har ikke fullmakt til å si at noen kan gjøre lovbrudd. Dersom det skulle skje en ulykke, hvem sitt ansvar var det da, sier Rauma-lensmannen til NRK.

Han understreker at ikke han vet hvorfor Top Gear valgte å avlyse, men fastholder at han ikke kan gi noen tillatelse til bryte loven.

- Jeg fikk en epost med takk for raskt svar. Og så skrev de at det ikke ble filming. Hva som var årsaken til avlysingen, har ikke jeg noen mening om, sier han.

Ifølge den britiske tabloidavisen The Sun brukte BBC flere uker på å frakte en Ferrari og Lamborghini til Norge, og prosjektet skal ha hatt en prislapp på over tre millioner kroner, skriver Bergens Tidende.