Samtidig med at TV 2-sjef Olav T. Sandnes fryder seg over at TV 2 endelig har sikret seg en liten del av de svært attraktive rettighetene til vintersport, kan NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen kontre og fortelle at statskanalen har gjort et enda viktigere kjøp.

For mens TV 2-sjefen i dag gleder seg over at tv-konsernet overtar tv-rettighetene for alle internasjonale renn i alle nordiske grener i Sveits, kan kringkastingssjefen bekrefte at NRK har forlenget avtalen som sikrer rettighetene til å vise alle VM- og verdenscuprenn i skiskyting frem til 2022. Skiskyting er en svært populær tv-sport og TV 2 har forsøkt å utfordre NRK i kampen om rettighetene tidligere.

- Vi er utrolig glade for at NRK med dette kan videreføre en stolt tradisjon med å få vise skiskyting til det norske folk i mange år fremover, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til NRK.no.

NRK har rettighetene til skiskyting fram til 2018, og nå forlenges altså rettighetene med fire nye år.  Det betyr at VM i Östersund i 2019 vil gå på NRK, i tillegg til verdensmesterskapene i 2020 og 2021. Alle renn i verdenscupen blir også sendt på NRK fram til 2022.

- Det har vært en lang og krevende prosess, derfor føles det ekstra godt at vi endelig er i mål med denne avtalen, sier rettighetssjef Runar Østmo.

Les også: TV 2 sikrer seg rettigheter til vinterspor