Denne uken innfører Morgenbladet mikrobetaling som en av få norske nettaviser. Tidligere har Schibsted-avisene Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad innført et lignende produkt, som lar brukerne kjøpe én og én artikkel fremfor å binde seg til et løpende abonnement. Journalistikk i løsvekt, kaller Morgenbladet selv tjenesten.

Morgenbladet har lagt seg på samme prisstrategi som Schibsted-avisene der én artikkel koster 19 kroner. Til sammenligning koster et ukespass 49 kroner, mens et digitalabonnement over 12 måneder har en kostnad på 142 kroner per måned.

Foreløpig er tjenesten ute på prøve i tre måneder, forteller digitalansvarlig Yvonne Svae-Grotli i Morgenbladet.

- Dette er etterspurt i markedet og derfor går vi inn i en test i sommer. Vi har flere hypoteser som vi ønsker å få verifisert eller falsifisert, sier hun til Kampanje.

- Vil ha innsikt fra misfornøyde lesere
Dersom leserne av en eller annen grunn er misfornøyd med kjøpet, har de en halvtime på å kreve pengene tilbake, selv etter å ha lest hele artikkelen.

- Vi mener jo at vi har god journalistikk og at leserne ønsker å støtte opp om journalistikken vår. Samtidig ønsker vi å få innsikt i hvorfor de ikke mener at kjøpet var verdt pengene. Hvis man angrer må man også gi tilbakemelding om hvorfor man angrer. Den innsikten vil vi ha tak på, sier Svae-Grotli.

- Hvordan har dere kommet frem til en pris på 19 kroner?

- Det har vært vanskelig å lande på pris. Det er noe vi ønsker å få testet ut i denne perioden. Vi startet med 19 kroner. Kanskje er det for dyrt, men vi må betale moms på artikkelsalg, og så er det andre aktører man må betale en liten andel til.

Bruker Bergen-teknologi
En av dem er Bergen-baserte Partikkel, som leverer teknologien Morgenbladet benytter seg av på mikrobetalingstjenesten. På betalingssiden har leseren foreløpig valget mellom Mcash og PayPal.

- Partikkel er eid av Miles, et selskap som har god fokus på sikkerhet, som er viktig når vi gjør en løsning som dette. For det andre hadde de en ferdigutviklet tjeneste som dekket våre behov. Vi håper flere nettaviser vil bli med på samme type løsning, for jo flere som bruker den, jo enklere blir det for leseren.

- Finnes det en forretningsmodell med mikrobetaling, eller ligger potensialet i å konvertere de som kjøper enkeltartikler til å bli abonnenter?

- Det erogså  noe av det vi ønsker å finne ut, om gjentakende artikkelkjøp kan føre til at de velger å bli abonnent, og om de som kjøper artikler er noen som kjenner oss godt fra før.

Dersom testen er en suksess er det aktuelt å innføre flere alternative betalingsmetoder ifølge Svae-Grotli, inkludert Vipps.

- Vi er i dialog med Vipps og ønsker å få de med, men spørsmålet er om vi rekker det i løpet av testperioden.