Lørdagens kamp mellom England og Russland i fotball-EM i Frankrike ble helgens mest sette fra mesterskapet med et gjennomsnittlig seertall på 812.000.

Åpningskampen mellom Frankrike og Romania ble sett av 727.000 seere. Også den ble sent på TV 2, som deler rettighetene til mesterskapet med NRK.

- De sterke seertallene er en oppløftende start og en inspirasjon for hele EM-satsingen vår, sier sportssjef Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Under EM i Polen og Ukraina for fire år siden ble åpningskampen mellom Polen og Hellas sett av 217.000 seere, mens åpningskampen under fotball-VM i Brasil mellom Brasil og Kroatia ble sett av 836.000 seere.

- Vi ser igjen at de store fotballmesterskapene engasjerer bredt i befolkningen og skaper en helt spesiell energi og ramme. Nå ser vi frem med stor forventning til resten av fotballfesten i Frankrike. Det kommer nye, strålende kamper på rekke og rad, så her er det bare å nyte sommeren og fotball-EM i fulle drag, sier Jansen Hagen.

Som Kampanje tidligere har skrevet har norske medier høy terrorberedskap under fotball-EM som følge av terroraksjonene som har funnet sted i Frankrike de siste årene.

Les mer: Norske medier har høy terrorberedskap under fotball-EM

Lørdagens kamp ble derfor et skremmende eksempel på hvor galt det kan gå da russiske ultras og engelske hooligans barket sammen i et blodig oppgjør på stadion etter kampslutt. Hendelsen resulterte i en trussel om utestengelse for begge landene fra UEFA.