Denne høsten rydder NRK plass til sin store Idol-konkurranse når statskanalen slipper proffene løs på hverandre. På et pressetreff i dag gikk NRK ut med høstens deltakere og blant deltagerne finner en navn som Jonas Skybakmoen fra Johndoe, Steinar Albrigtsen, Tomine Harket og Kash King Gashamura.

Men blant artistene som skal kjempe om å bli den beste lørdagsunderholderen til høsten, finner en også en av Norge popyndlinger på 1980-tallet, nemlig Kate Gulbrandsen (50).

Gulbrandsen var en av Norges største popartister da hun med sin høye 80-tallsveis vant den norske finalen i Melodi Grand Prix i 1987 med melodien «Mitt liv». Siden den gang har hun gitt ut tre album som soloartist og medvirket til en rekke andre utgivelser, skriver NRK på sine nettsider.

I fjor var det Maria Haukaas Mittet som etter å ha sunget seg gjennom sjangre som visesang, heavy metal, latino og opera stakk av med seieren i det populært tv-programmet. Tidligere år har Nora Foss Al-Jabri, Silya Nymoen og Rita Eriksen endt opp som siste deltager på Stjernekamp-scenen.