TV 2 gjør flere endringer i sendeskjemaet i forbindelse med fotball-EM. Seks kamper flyttes fra TV 2 Zebra og over på TV 2s hovedkanal.

Grepene kommer som et svar på de svake markedsandelene våren har gitt. I går kunne Kampanje gjengi tallene for mai som viste at markedsandelen til TV 2 hadde falt til 18,1 prosent. Det viste tall fra TNS Gallup.

Les også: Sola skinner på MTG - NRK og TV 2 faller mest

Les også:  Reklamekjøper: - TV 2 leverer ikke

Kanalen har heller ikke vært over 20 prosent i hele vår, noe som er et uttalt mål for tv-konsernet.

- Vi tar nå offensive grep etter en svakere vår en forventet for TV 2 sin hovedkanal. Derfor styrker vi hovedkanalen maksimalt under fotball-EM i Frankrike. Vi endrer i det opprinnelige sendeskjemaet, og flytter seks kamper fra TV 2 Zebra og over til TV 2. I tillegg gjør vi en endring på de dagene hvor to kamper sendes parallelt, for å sende de kampene som anses som mest attraktive på TV 2. Slik forventer vi et betydelig løft for TV 2 sin hovedkanal i juni, sier Trond Håndlykken Kvernstrøm som er direktør for kanal og program i TV 2.

De seks kampene som flyttes over på hovedkanalen er England mot Russland, Belgia mot Italia, England mot Wales, Spania  mot Tyrkia samt to sluttspillkamper. TV 2 stokker også om på de seks kampene som går parallelt på de to kanalene. 

Totalt vil det dermed gå hele 26 kamper på flaggskipet til TV 2, hovedkanalen og kun tre kamper på TV 2 Zebra. 

Artikkelen fortsetter bildet.

Tar grep:

TV 2-direktør vil ha mer fart i seertallene denne sommeren og legger flere av kampene fra fotball-EM på hovedkanalen til TV 2.

TV 2-direktør Trond Kvernstrøm har lagt bak seg en tøff vår, som ble avsluttet med nok et andelstap i mai og  kanalen får nå pepper fra reklamekjøperne.

- TV 2 leverer ikke. Det er ikke dramatisk, men de har hatt et mål om å ligge over 20 prosent, og det har de ikke klart noe av månedene så langt i år. Som største kommersielle kanal skal de ha en del flaggskip som leverer godt og som gir trygghet for annonsørene. Når mange av programmene har tydelige fall, så må man se på hvordan man kan stoppe det, sa tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat til Kampanje i går. 

Heller ikke tv-sjef i Mediacom, Marianne Massaiu, var i går i tvil om hvilken tv-gruppe som har størst grunn til å være misfornøyd med våren.

- Jeg må si TV 2. I forhold til investeringsnivået og satsingen de har hatt på hovedkanalen, så har de ikke hatt en stor uttelling. De trenger flere egenproduksjoner som leverer jevnt høye seertall, sa Massaiu.