Den Norske Fagpresses Forening delte torsdag ut Fagpresseprisene 2016 i Oslo. Den gjeveste prisen, Fagpresseprisen, gikk i år til Sykepleien , som også vant samme pris i 2009.

– Nå er ikke bladet lenger en publikasjon. Det har blitt en bred medievirksomhet som gjør seg gjeldende på flere plattformer – stadig med god, grundig og viktig journalistikk, sa juryleder Kjersti Løken Stavrum da hun overleverte prisen.

I tillegg til Fagpresseprisen ble det også delt ut priser i åtte andre kategorier, blant annet den nye kategorien «Innertieren», for god og treffsikker journalistikk i nisjene. Denne prisen gikk til Ole Martin Mortvedt i Politiforum for «Skuddene på Hadeland».

Kari Oliv Vedvik i Utdanning fikk Fagpressens journalistpris for «Jakten på X-klassen», mens graveprisen ble tildelt Vegard Venli i Kommunal Rapport for «Åpenhetskampen».

Forsideprisen gikk til Agenda 3:16 for «Den vanskelige tilgivelsen», Thomas Haugersveen i Politiforum fikk fotoprisen for «Beredskapstroppen – veien mot Delta», mens Fagpressens utviklingspris ble tildelt Ole Petter Pedersen i Kommunal Rapport for «Automatisering av kommunebarometeret – robotjournalistikk i verdensklasse».

Nina Kristiansen i Forskning.no fikk årets fagpresseredaktør, mens prisen for Årets selger gikk til Heidi Bjørkedal i Politiforum.