Tidligere i dag skrev Kampanje at TV 2s profilerte nyhetsanker Mah-Rukh Ali har søkt på og fått innvilget sluttpakke i TV 2. 

Les mer her: Slutter i TV 2

Ali har vært kanalens to hovedankere sammen med Arild Riise. Nå er erstatterne klare, og det er Siri Kleiven Strøm og Sturla Dyregrov som overtar Mah-Rukh Alis turnus og blir nye hovedankere på TV 2 fra høsten, sammen med Arild Riise, som fortsetter i jobben.

- De har begge lang erfaring, spesielt fra Nyhetskanalen og som hovedanker på hovedsendingene i en lengre periode. De har en meget god formidlingsevne og har selvfølgelig solid journalistisk bakgrunn. De er kunnskapsrike journalister, sier nyhetssjef for TV 2 i Bergen, Arne Rovick, til Kampanje.

Han forteller at dette er en midlertidig løsning.

- Så må vi komme tilbake med en mer permanent løsning, sier Rovick.

Det vil ikke bli aktuelt å lyse ut stillingen eksternt.

- Vi har veldig mange kompetente ankere i TV 2 Nyhetene og Nyhetskanalen. Jeg ser ingen grunn til å gå eksternt ut og hente enkeltkrefter. Den kabalen løser vi utmerket godt i eget hus, sier han.

Mah-Rukh Ali går nå tilbake til NRK etter ti år i TV 2, og blir sjef for NRKs distriktskontor i Buskerud.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den nye jobben som distriktsredaktør i NRK. Å skulle lede andre til å prestere god journalistikk er noe jeg ser fram til. Det blir både spennende og utfordrende, sier Mah-Rukh Ali i en pressemelding.