Det er ikke plass til veldig mange nye kort når Discovery legger kabalen for høstens programskjema. De fleste kortene er av den sikre typen, som «71 grader nord», «Brille», «Costa del Kongsvik», «Åndenes makt» og «Alt for Norge», men noen «wildcards» dukket likevel opp på Discoverys høstlansering i Folketeateret på tirsdag. Et av de nye konseptene som Discovery-sjefene snakker aller varmest om er «Seier'n er vår», et nytt panelshow med Trond Espen Seim i programlederrollen. Det er kanskje ikke så rart, programmet er nemlig en kombinasjon av Discoverys to favorittsjangre; humor og sport.

Nå skal mediekonsernet for alvor varme opp seerne for det som kommer til å bli minst åtte år med tunge sportsrettigeter. Før jul klinte mediekonsernet til og bladde opp 2,4 milliarder kroner for rettighetene til Tippeligaen i seks sesonger. Fra 2018 til 2024 sitter mediekonsernet også på rettighetene til OL.

- Vi bygger opp de virkelig store grepene fra oss som kommer neste år med Tippeligaen, og OL året etter. Denne høsten er veldig sterk og komplett med trygge fyrtårn som «Alt for Norge» og «Åndenes makt», samtidig som det er deilig å ha Lene Kongsvik tilbake. Jeg er også spent på et program som «Seier'n er vår», som er med på å bygge bro mellom sport og underholdning. Det blir viktig, ettersom det skal være våre to bein fremover, sier administrerende direktør Harald Strømme i Discovery til Kampanje.

Les mer: Slik blir høsten på TVNorge

Discovery sparer altså ikke på kruttet, selv om de står midt i en tøff omstilling som innebærer at 35 ansatte må gå. Etter lanseringen snakket Strømme også om kuttene i konsernet for første gang etter at de først ble presentert i mai.

Les mer: - Det har vært tungt og vanskelig

Basert på britisk humorsuksess
Trond Espen Seim har holdt seg inne i varmen i Discovery etter at realityserien «Den siste viking», som han ledet, floppet hos seerne i 2014.

- Jeg har et lidenskapelig ... nei, nærmest sadomasochistisk forhold til sport. Jeg nyter når de jeg heier på banker livskiten ut av konkurrentene. Men jeg liker det også litt når vi får juling, for da vet jeg at vi kommer nådeløst tilbake. Jeg simpelthen elsker sport, er skuespilleren og programlederen sitert på i en pressemelding fra Discovery.

Han får selskap av laglederne Kjetil André Aamodt og Steffen Iversen og komikerne Jan Martin Johnsen og Bartek Kaminski. Programmet er basert på det britiske panelshowet «A league of their own», som hadde premiere på Sky i 2010.

- Jeg har ikke sett et fullt program ennå, men jeg har sett elementer av det, og det er et uhøytidelig humorprogram om sport som jeg tror det går an å se på selv om man ikke er sportsinteressert, sier programdirektør Eivind Landsverk.

Gjensyn med Aamodt og Kjus
Kjetil André Aamodt blir i tillegg å se i en ny sesong av «Aamodt og Kjus på bortebane», som har samme misjon.

- Vi prøver å krysse underholdning og sport i ulike formater, og har allerede gjort det litt med Aamodt og Kjus og Olaf Tufte, sier Landsverk.

«I hodet på Tufte» var en dokumentarserie som gikk på TVNorge i vinter.

Les også: Åpner for å selge OL til Facebook

To artistgenerasjoner
Men det blir ikke bare programmer for sportsidioter på TVNorge i høst. Programdirektør Eivind Landsverk har også ryddet plass til litt musikk, som ikke ellers er hverdagskost for kanalgruppen. Med artister som Carola, Jan Eggum og Morgan Sulele skal Jahn Teigens sangarkiv tolkes på nytt i en programserie som er en hyllest til popveteranen.

- Jeg synes det er blitt et veldig fint program med min gode venn Jahn Teigen, hvor andre norske artister kommer og hyller han med hans egne sanger i nye versjoner, sier Landsverk.

Mens Teigens hyllest skal sendes på TVNorge, satser Discovery på en helt annen generasjon musikkonsumenter på strømmetjenesten Dplay. En omfattende samarbeidsavtale med popkometene, tenåringsidolene og tvillingene Marcus & Martinus resulterer i første rekke med en dokumentarserie som skal gå eksklusivt på Dplay. Det er første gang Discovery produserer en egen serie for strømmetjeneste.

- Vi prøver nye virkemidler på Dplay, så det blir morsomt, sier Strømme.

- Er du selv fan av Marcus & Martinus?

- Absolutt. Jeg er vel ikke personlig fan i den forstand at jeg hører masse på musikken, men jeg har barn i 10-12-årsalderen og vet alt om hvilken popularitet de gutta har.

- Jeg må spørre, som VG spurte kulturministeren om Kygo, om hva som er din favorittlåt?

- Ha ha, som sagt, jeg er glad jeg svarte at jeg ikke hører på musikken deres.