CNN satser stadig hardere på det nordiske mediemarkedet. Før jul ble det klart at CNN innleder et samarbeid med det svenske mediehuset Expressen, som er eid av Bonnier.

Og nå står Norge for tur. For CNN International Commercial og Dagbladet har inngått en avtale som gir Dagbladet tilgang til CNNs innhold for bruk på alle Dagbladets flater – nett, mobil, nett-tv og i papirutgaven. Dagbladet vil også levere innhold til CNN i forbindelse med store nyhetshendelser. Avtalen gjelder det norske markedet og trer i kraft øyeblikkelig.  

Får tilgang til CNN-reportere verden over
Sjefredaktør John Arne Markussen er fornøyd.

- Web-tv er en stadig viktigere del av vårt nyhetsarbeid, og vi er stolte av å inngå et partnerskap med verdens mest kjente nyhetskanal – CNN. Initiativet kom fra CNN, som har merket seg vår sterke posisjonen digital, sier Markussen i en pressemelding.   

Det norske mediehuset kan forsyne seg av innholdet til CNN International Newsource, sammen med hundrevis av samarbeidende kringkastere og digitale partnere. Dagbladet vil integrere CNN i sin nyhetsformidling og ha tilgang til CNN-reportere og korrespondenter over hele verden. Dagbladet kan også publisere nyheter og reportasjer om amerikansk politikk og presidentvalget.

Markussen mener samarbeidet gir Dagbladet bedre utenriksdekning.

- Et innholdssamarbeid med CNN vil bety at våre lesere får en bredere dekningen av utenriksstoff på web-tv, mer analyse og bedre tilstedeværelse ved store hendelser og større arrangementer. Særlig vil det gjelde USA hvor man nå står foran et meget spennende og annerledes presidentvalg, sier han.

Sender ansatte til CNN-hovedkvarteret
Dagbladet vil også dra nytte av CNNs kompetanse om livesendinger og tv-produksjon gjennom rådgivning og opplæring. Mediehuset på Hasle kan også sende ansatte på CNNs Digital Leadership Training Programme i hovedkvarteret i Atlanta.

-  Vi er glade for å ønske Dagbladet velkommen inn i storfamilien av CNN-partnere, sier Greg Beitchman, visepresident med ansvar for innhold, salg og partnerskap innen CNN International.

- Innholdet og reportasje fra CNN vil bringe ytterligere dybde og internasjonalt perspektiv til Dagbladets allerede sterke nyhetstilbud, sier han, og legger til:

- Norden er svært interessant akkurat nå når det gjelder nyhetsformidling på nettet, denne utviklingen dannet bakteppet for en allianse mellom Dagbladet og CNN, som spilte en nøkkelrolle i etableringen av partnerskapet.