Det er brudd i forhandlingene mellom TV 2 og Altibox. Det betyr at alle Altibox sine kunder står i fare for å miste alle TV 2-kanalene fra natt til tirsdag 21. juni. Avtalen mellom TV 2 og Altibox utløp 1. juni.

Partene valgte likevel å utsette fristen til 20. juni for å bruke mer tid på forhandlingene. Forhandlingene har ikke ført frem til enighet om en ny distribusjonsavtale. Et sentralt punkt i slike forhandlinger er hvor mye distributøren skal betale for å kunne sende TV 2-kanalene.

- Vi beklager på det sterkeste at vi ikke har klart å komme til enighet, og det er derfor overhengende fare for at Altibox sine kunder mister TV 2-kanalene, sier Kjetil Nilsen, direktør for distribusjon og teknologi i TV 2, i en pressemelding. Dermed går det mot svarte skjermer for Altbox-kundene. 

-Slik situasjonen er nå vil Altibox sine kunder miste TV 2 sine kanaler fra natt til tirsdag 21. juni, sier Nilsen.

TV 2 forsøke når å lokke Altibox-kundene som ønsker å følge fotball-EM i Frankrike over til nett-tv. 

- Altibox-kundene skal ikke fortvile dersom det blir svarte skjermer fra og med 21. juni. Det er flere muligheter for de som vil se fotball-EM. Vi har selv internett-baserte TV 2 Sumo hvor alt TV 2-innhold er tilgjengelig, sier Nilsen.

Altibox ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt, opplyser kommunikasjonsrådgiver Lars Rasdal i Altibox til NTB.

I mai ble TV enig med Telenor-eide Canal Digital seks dager før forhandlingsfristen gikk ut 31. mai. TV 2-sjef Olav Sandnes har nylig varslet at han vil stille tøffere krav til tv-distributørene.

Les mer: TV 2 og Telenor enige om ny tv-avtale

Les mer: TV 2 varsler full krig mot tv-distributørene