Det vakte stor oppsikt da Discovery-sjef David Zaslav bladde opp rundt ti milliarder kroner for å kjøpe alt av OL-rettigheter de neste seks årene. Men etter å ha sikret seg noen av tv-markedets aller viktigste rettigheter har Discovery og Zaslav også sett på mulighetene for å videreselge deler av OL-produktet til andre medieaktører.

Les også: Dette koster OL-festen TVNorge

Ifølge Bloomberg er Discovery nå i samtaler med både Twitter og Facebook med tanke på å vise programmer fra det amerikanske mediekonsernets nye sportskanal Eurosport, noe som også vil inkludere OL.

Zaslav sa det var medieselskapet som ble kontaktet av de store sosiale medier-plattformene som nå synes å være mer og mer sultne på å strømme live-sport på sine plattformer.

- Facebook og Twitter er veldig interesserte i å få tak I høykvalitetssport og vi snakker med dem fordi vi har OL-rettighetene I det neste tiåret, sa Zaslav I et intervju nylig.

For Discovery vil en avtale med internettgigantene samtidig gi Eurosport tilgang på de yngre målgruppene og sosiale medier-brukerne, mediekonsumenter som de siste årene har blitt vanskeligere og vanskeligere å nå med et tradisjonelt tv-tilbud.

Ifølge den amerikanske nyhetstjenesten Bloomberg skal Discovery også være i samtaler med flere mobiltelefonselskaper med tanke på å sende sport eksklusivt på mobilen.