I går var det finale på «Paradise Hotel», der det til slutt var Eileen Eriksen og Øystein Myren Storaa som stakk av med seieren og premien på 300.000 kroner. Det var det 174.000 som fikk med seg på TV3 i går. Trolig vil dette tallet øke kraftig når nett-tallene er lagt til.

Seertallet på lineær-tv er en god del lavere enn i fjor, da 263.000 fulgte finalen, men stemningen er likevel god i TV3-leiren. Årets sesong, som er den åttende i rekken, er nemlig den mest sette hittil på alle plattformer, ifølge TV3.

«Paradise Hotel» har en foreløpig Total Screen Rating (TSR) på 323.000 seere, som inkluderer både lineær- og digitalseing. Det er det høyeste snittet siden 2011, da de første målingene av denne typen ble gjort.

- Å ha den unge målgruppen, som alle tv-kanaler sliter med å nå frem til, i sin hule hånd, det er noe vi ikke tar for gitt. Vi jobber målrettet med å lage kvalitetsinnhold for målgruppen, og å nå ut til seerne på de plattformene de allerede bruker. Derfor er det hyggelig å se at vi etter kun 12 timer har 32.000 seere på vår nye webserie «Livet etter» der vi følger noen av årets deltakere i en dokumentarserie, sier PR-sjef Line Vee Hanum i MTG.

Les også: - «Paradise Hotel» en skam?

TV3 har nemlig ikke tenkt å gi slipp på seerne selv om finalen er unnagjort. I går hadde kanalen premiere på sin nye serie «Livet etter», der de følger et knippe av årets deltakere skal følges i 100 dager etter at de sjekket ut av hotellet. Programmet skal kun på strømmetjenesten TV3 Play.

- Det er etter hvert velkjent at «Paradise Hotel» gjør det bra. Hvorfor «Paradise Hotel» gjør det bra, er imidlertid uklart eller kanskje for enkelt forklart for mange. Årsakene til suksessen er omdiskutert, men det stikker nok dypere enn den litt grunne kritikken «Paradise Hotel» ofte får av de som kanskje aldri har sett et helt program eller som så 5 minutter for fire år siden, sier sier MTG TV-sjef Morten Micalsen. 

- Det har imidlertid halvparten av unge mellom 18 og 29 år gjort. Det er lett å undervurdere de unge og overvurdere sin egen dømmekraft, men det er kanskje på tide med litt mer substans i debatten, slik at den ikke blir like tom som enkelte kritikere beskylder «Pærra» for å være. Jeg synes Christopher Pahle i Dagbladet sa det treffende: Pærra er gresk tragedie med paraplydrinker, «Fluenes Herre» med ekstra kjønnshormoner, og «Game of Thrones» med selvbruningskrem. Det er simpelthen glimrende drama, sier Micalsen.

Tidligere denne uken kom månedstallene for mai, og de bød på flere gode nyheter for MTG.

Les mer: Sola skinner på MTG - NRK og TV 2 faller mest