Politiet i Florida etterforsker Aftenposten for innbrudd etter at avisen publiserte bilder tatt inne i boligen til Omar Mateen etter angrepet på nattklubben Pulse i Orlando, melder VG.

Ifølge avisen er Aftenposten ett av flere medier som etterforskes av politiet i Fort Pierce i Florida.

Aftenposten publiserte mandag en reportasje med flere bilder fra drapsmannens leilighet. Reportasjen inneholdt blant annet bilder fra stuen og et barnerom i boligen.

«Da Aftenposten kommer til Omar Mateens bolig, er den åpen og ubevoktet og ingen er der», står det i reportasjen.

Forsvarer avgjørelsen
Aftenpostens sjefredaktør Espen Egil Hansen sier han ikke har blitt kontaktet av amerikansk politi. Han forsvarer avgjørelsen om å ta bildene.

– Vi har en hendelse der 49 mennesker er drept. All innsikt og informasjon om den som sto bak og hva som fikk ham til å gjøre dette, er interessant, sier han.

Han legger likevel ikke skjul på at bildene, og særlig bildet fra rommet til drapsmannens sønn, har skapt debatt, også internt i redaksjonen.

– Jeg mener det var riktig, men ikke uproblematisk, å publisere bildene. Det er fullt mulig å diskutere om det var nødvendig å vise barnerommet, for eksempel, sier Hansen.

Nyhetsredaktør sluttet av andre årsaker
Aftenpostens nyhetsredaktør Håkon Borud gikk torsdag av med umiddelbar virkning, etter to år i jobben. Hansen sier at Borud var med på avgjørelsen om å publisere bildene fra Orlando, men at han slutter av andre årsaker.

– Espen Egil og jeg er litt uenige om nyhetsredaktørrollens funksjon og innhold. Det har vi hatt åpne og ærlige diskusjoner om en stund. Vi fant ut at tiden nå er inne til at jeg trer av, det passet for oss begge, sa Borud til Journalisten tidligere på dagen.