Neste desember blir blodig på TVNorge. Da er kanalen klar med en helt ny julekalender kalt «Jul i Blodfjell». Atle Antonsen, Ine Jansen, Trond Fausa Aurvåg, Lene Kongsvik Johansen og Jon Øigarden er blant skuespillerne som skal bekle rollene i serien.

- Dette er et prosjekt vi har jobbet lenge med, og vi gleder oss skikkelig til å presentere det for våre seere. «Jul i Blodfjell» er noe så sjeldent som en humoristisk krimserie, der julestemning, latterkuler og drapsgåter blandes sammen til en helt ny vri på den tradisjonelle julekalenderen. Vi er stolte av å kunne vise fram en sånn samling med fantastisk flinke skuespillere, sier programdirektør i TVNorge og Discovery Networks, Eivind Landsverk.

Den nye julekalenderen handler om Soot-slekten som drar til høyfjellshotellet Blodfjell for å feire julen sammen. De møter alle opp med en forhåpning om å karre til seg arven etter søkkrike onkel Conrad, men det hele utvikler seg til et ellevilt og bloddryppende drama hvor én etter én tas av dage av en ukjent morder. Bak hver luke i kalenderen serveres et nytt drap.

Serien er spilt inn på nedlagte Dikemark psykiatriske sykehus i Asker.

- Dikemark har vært strålende julekalenderkulisser, tro det eller ei. Vi tøyer strikken litt for den norske julestemningen her, men tror folk vil sette pris på noe helt nytt. Det er også viktig å presisere at dette blir en julekalender for hele familien. Alle de mystiske drapene blir godt pakket inn i komikk, sier Landsverk.